Thinkstock

Facebook, Anus en @: deze namen kunnen wereldwijd niet door de beugel

Eerder dit jaar kreeg een moeder in Wales het deksel op de neus: de rechtbank oordeelde dat ze haar dochter niet 'Cyanide' mocht noemen. Zij vond het een 'prachtige naam', de rechter vond dat het het kindje schade zou berokkenen. En als je denkt dat dat een bizar voorstel is, wacht dan tot je de onderstaande gebande namen leest.

Chow Tow
Ons zegt het weinig, maar toch oordeelde de Maleisische overheid in 2006 dat het niet oké is om je kind 'Chow Tow' te noemen. Vrij vertaald betekent dit immers 'stinkend hoofd'. Verder zijn ook 'Sor Chai' (krankzinnig), 'Khiow' (gebochelde) en 'Ah Chwar' (slang) niet toegestaan. Ook kleuren, fruit, groenten en dieren worden afgekeurd.

Anus
Een Zweeds echtpaar diende dit voorstel in bij de rechtbank. Ze moesten expliciet toestemming vragen om hun kind Anus te noemen, aangezien het niet op de lijst met 7.000 mogelijke namen staat. De rechter keurde het voorstel echter meteen af, net als Monkey en Pluto.

@
In China wordt het symbool '@' uitgesproken als 'ai-ta', wat erg lijkt op de zin 'hou van hem'. De rechter besefte echter beter wat dit kind zou meemaken in deze digitale tijden en gaf de ouders geen toestemming.

Lucifer
In Nieuw-Zeeland werd in 2013 een lijst vrijgegeven van 77 gebande namen, vermoedelijk omdat ze vaak ingediend werden. Zo zijn 'Koning' en 'Prinses' verboden, net als Lucifer en Queen Victoria.

Facebook
In de staat Sonora in Mexico kreeg de overheid af te rekenen met een resem bizarre namen, waarna ze eveneens een lijst vrijgaven met verboden opties. "Deze denigrerende, negatieve, betekenisloze of discriminerende namen zijn verboden om de kinderen te beschermen tegen pesten op school", klonk het. Op de lijst: Facebook, Burger King, Hitler, Robocop en Alien.

Talula Does The Hula From Hawaii
Vraag ons niet hoeveel de ouders van dit meisje gedronken hadden toen ze haar gingen aangeven, maar de ambtenaar zag alvast geen probleem. Toen ze negen was trok ze echter zelf naar de rechtbank met een advocaat om haar naam te laten veranderen. Ze zei dat ze gepest werd op school en dat ze iedereen vertelde dat haar naam 'K' was. Ze kreeg in 2008 dan ook toestemming van de rechter.

III
Uitgesproken als 'three'. De Californische rechter oordeelde echter dat dit een symbool is, en dat het dus niet als naam gebruikt kan worden.

Venerdi
Deze Italiaanse ouders waren duidelijk fan van Robinson Crusoe en kozen voor het Italiaanse woord voor 'vrijdag' als naam. De rechter vond dat de jongen het slachtoffer zou worden van geplaag en beval hem om hem Gregorio te noemen, naar de heilige die geëerd wordt op zijn verjaardag.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116
Een protestactie, zo kan je deze naam nog het beste noemen. De ouders van de jongen hadden hem immers nog niet geregistreerd voor zijn vijfde verjaardag, waardoor ze een fikse boete kregen. Uit protest dienden ze de bovenstaande naam in in 1996, die je volgens hen moet uitspreken als 'Albin'. Het zal je niet verbazen dat de rechter dit afkeurde en de boete geldig bleef. Ook IKEA en Metallica zijn in Zweden trouwens verboden.

Lees meer