4
AP

Fan van patatten? Overnacht eens in een enorme aardappel in Idaho

Airbnb is een opvallend verblijf rijker. Het is nu mogelijk om te overnachten in een enorme aardappel die is neergezet op het platteland van de Amerikaanse staat Idaho. Voor omgerekend ongeveer 200 euro per nacht kun je met zijn tweetje heerlijk dromen over gekookte, gebakken, gefrituurde en gepofte exemplaren.

Het aardappelgevaarte uit staal, gips en beton is neergezet in het dorpje Boise. Het is de oorspronkelijke aardappel waarmee een truck door het land heeft gereden voor de Idaho Potato Commission, een overheidsinstelling die de beroemde aardappelen uit de staat promoot. 

4
AP

De aardappel is van Kristie Wolfe, die zichzelf bij Airbnb een trotse Idaho-inwoonster noemt. Ze houdt er naar eigen zeggen van om simpel te leven. Kristie’s aardappel is 8,5 meter lang en zo’n 3,6 meter breed. Je kunt er gewoon in staan, want het hoogste punt is 3,5 meter hoog.

Er is een slaapkamer, een badkamertje, een kitchenette en heel veel parkeerruimte, grapt Kristie op de verhuursite. De patat is netjes en eenvoudig ingericht met roze accenten, houten vloeren en witgepleisterde wanden. 

4
AP

Volgens Frank Muir van de Idaho Patato Commission is het goed dat mensen de aardappel nu kunnen ervaren op een unieke manier op een mooie plek, beter dan als het ding in een museum was beland. “Het leek ons heel logisch.” 

4
AP

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Berje Canard

    Toch even vermelden dat zoals in het artikel genoemd het "dorpje" Boise wel de hoofdstad is van Idaho met iets meer dan 225.000 inwoners. Vergelijkbaar met het dorpje Gent in België.

Lees meer