Gratis onder de zonnebank? Deze mensen beleefden de schok van hun leven

Gratis onder de zonnebank, wie zegt daar nee tegen? Alvast niet de New Yorkers die u in dit filmpje de revue ziet passeren. Zij gingen maar al te graag in op het verleidelijke aanbod, maar kwamen van een kale reis thuis.

Achter het gordijntje wachtte immers een verrassing van jewelste. In plaats van een bruin kleurtje werden de nietsvermoedende 'slachtoffers' getrakteerd op... hun eigen begrafenis. Compleet met doodskist, rouwende 'kerkgangers' en een bidprentje met pakkende tekst. "Ter nagedachtenis van (de persoon in kwestie; nvdr). Je bent weg, maar niet vergeten."

"Dit was de eerste keer dat ik onder de zonnebank zou gaan. Maar nu doe ik het nooit meer", luidde een van de geshockeerde reacties.

Ter ere van overleden studente
De stunt kwam er op initiatief van Mollie's Fund, een organisatie die mensen bewust wil maken van de gevaren van melanoom. Het fonds werd opgericht ter ere van Mollie Biggane, een studente die op twintigjarige leeftijd stierf ten gevolge van huidkanker.

"Eén zonnebanksessie verhoogt je kans op melanoom met twintig procent", luidt de waarschuwing op het eind. Volgens de organisatie zullen dit jaar in Amerika meer dan een miljoen mensen getroffen worden door huidkanker.

Lees meer