"Het is maar een fase": koppel recreëert schattige Pride-foto 24 jaar later

Elk jaar in juni gaat Pride Month door in de Verenigde Staten, waarbij aandacht wordt gevraagd voor rechten van holebi's en transgenders. Ook Nick Cardello en Kurt English draagden hun steentje bij, door met een kwinkslag uit te halen naar alle sceptici van hun relatie.

"Het is maar een fase", krijgen veel holebi's en transgenders te horen als ze uit de kast komen. Dat werd ook verteld over de relatie van Nick Cardello en Kurt English, die elkaar in 1992 leerden kennen. Maar 25 jaar later zijn ze nog steeds samen.

Om alle criticasters even op hun plaats te zetten, deelden ze vorige week twee foto's. Eentje van hun eerste Pride-optocht samen in 1993 in Washington, en daarnaast exact dezelfde foto 24 jaar later. "Het is maar een fase", knipoogden ze bij de afbeelding op twitter. De twee zijn intussen al twee keer getrouwd: een keer in Boston in 2008, en dan in 2015 opnieuw in hun thuisstaat Florida (toen het homohuwelijk ook daar legaal werd).

"We hebben nu besloten om meer foto's van ons samen te posten", aldus Nick. "Ook als we elkaars hand vasthouden, kussen... Tot nu toe deelden we die niet online omdat sommige mensen er ongemakkelijk van worden. Maar ik realiseerde me dat het gewoon nóg een kast was waar we moesten uitkomen. Mensen moeten koppels van hetzelfde geslacht zien, zodat de jeugd positieve rolmodellen heeft. Het zelfmoordcijfer bij LGBTQ-jongeren is enorm hoog. Als één kind hier hoop door krijgt, is onze opzet al geslaagd."

De post werd intussen al meer dan 640.000 keer geliket en meer dan 165.000 keer gedeeld. Heel wat koppels volgden ook al hun voorbeeld.

Lees meer