Dokter McNeeley heeft nog maar één keer getweet. Maar als hij het doet, doet hij het met de precisie en de fijngevoeligheid van een neurochirurg.
P. Daniel McNeely Twitter Dokter McNeeley heeft nog maar één keer getweet. Maar als hij het doet, doet hij het met de precisie en de fijngevoeligheid van een neurochirurg.

"Hoe kon ik nee zeggen?" Neurochirurg verovert hart van 8-jarig patiëntje door diens teddybeer te opereren

“Als je patiënt je vraagt of je ook zijn teddybeer kan genezen voor hij in slaap wordt gebracht… Hoe kon ik nee zeggen?” En of een Canadese chirurg momenteel heel wat harten verovert met het 'opereren' van een knuffelbeertje van een ziek kind.

De 8-jarige Jackson McKie heeft de hersenaandoening Hydrocefalie, waarbij een teveel aan cerebrospinaal vocht in de hersenen zich opstapelt. Het jongetje werd net naar de operatiezaal gevoerd voor de reparatie van een shunt (een pomp die het overtollige hersenvocht afvoert) toen hij met smekende oogjes naar zijn dokter keek. Of die ook even zijn beer Little Baby kon genezen? 

Ook al had neurochirurg Daniel NcNeely geen ervaring met het opereren van knuffelbeesten, hij waagde zich met plezier aan de spannende behandeling van de pluisbol. Hij is dan ook dikke vrienden met diens baasje, die hij al sinds zijn geboorte behandelt. De teddy kreeg uiteindelijk de diagnose ‘scheur in onderarm’ en kreeg voor de zekerheid een zuurstofmasker op tijdens de ingreep. De tweet over de berenoperatie ging in geen tijd viraal. 

De familie van Jackson is heel dankbaar dat de neurochirurg zo ver ging om hun zoontje minder nerveus te maken tijdens een heel beangstigend moment. “Hij was echt trots en legde Little Baby zo fier als een gieter weer naast hem in bed”, vertelt papa Rick McKie aan CBC. Zowel Jackson als Little Baby blijken beresterk. Beide patiënten herstellen goed na hun operatie.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Paul Verbeeck

    Respect voor deze man , en spoedig herstel voor beiden

  • Hendrik Peetersen

    Spoedig herstel gewenst, en hopelijk doet de ziekenkas niet te moeilijk.

Lees meer