Rachael zes jaar geleden en nu.
Twitter Rachael zes jaar geleden en nu.

15-jarige Rachael werd van school gestuurd omdat ze zwanger was, nu haalt ze universiteitsdiploma op met dochter aan haar zijde

Rachael Campey werd zes jaar geleden van school gestuurd omdat ze zwanger was. Nu is ze met glans afgestudeerd aan de universiteit van Leeds. De jongedame ging haar diploma psychologie ophalen mét haar dochter aan haar zijde. Van een statement gesproken...

“Toen ik op veertienjarige leeftijd ontdekte dat ik zwanger was, beloofde ik plechtig dat ik non-stop zou werken om jou de best mogelijke jeugd te geven”, schreef Campey aan haar oogappel op Twitter. “Intussen heb ik zeven à acht onderwijssystemen en ontelbare bijbaantjes achter de rug. We hebben de nodige miserie gekend, maar vandaag studeer ik op 21-jarige leeftijd af met mijn zesjarige dochter aan mijn zijde.”

Campey bestierf het van de zenuwen tijdens haar moment van glorie. “De diploma-uitreiking was overdonderend”, vertelt ze aan ‘The Mirror’. “Voor de zekerheid had ik al mijn kameraden drie uur te vroeg laten komen. Ik was er vast van overtuigd dat er nog iets fout zou gaan, na al mijn eerdere teleurstellingen in de onderwijswereld.”

“Mijn dochter vond dat ik in mijn jurk op een Harry Potter-personage leek. De lach verdween niet meer van haar gezicht van zodra ze de universiteit binnenstapte. ‘Dat is mijn mama’, riep ze. Ze deed me huilen van geluk.”

Campey blikt nog één keer terug op het moment dat de school haar liet vallen. “Ik moest ophoepelen omdat ze me niet de gepaste ondersteuning konden geven. Ik stuiterde van de ene onderwijsinstelling in de andere, tot ik uiteindelijk aan de universiteit mocht beginnen. Gelukkig zijn mijn ouders en vrienden in mij blijven geloven, want zelfs ik twijfelde op een bepaald moment aan mezelf.”

Aan een gezonde dosis ambitie in de familie nochtans geen gebrek. “Mijn dochter is er vast van overtuigd dat ze ooit op de Olympische Spelen zal belanden. Daar droomt ze al van sinds haar tweede.”

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michel Den Dikke

    Echt iets om heel fier op te zijn. Niet! Rolmodel noemen sommigen dat hier? In dat geval kunnen we verwachten dat die hun eigen 14-jarige aanmoedigen om hetzelfde te doen? Neen? Dat dacht ik al.

  • Wouter Van de Walle

    Gewoon blij zijn voor iemand is voor sommigen hier blijkbaar ook al te veel gevraagd.. Proficiat, heel sterk gedaan!

Lees meer