rv

20-jarige wint jackpot van 234 miljoen euro: "Ik hoop goed te doen voor de mensheid"

In de Amerikaanse staat Florida heeft de 20-jarige Shane Missler de jackpot gewonnen: met het loterijspel Mega Millions won hij 451 miljoen dollar of 376 miljoen euro. De jongeman opteerde voor een onmiddellijke uitbetaling van 234 miljoen euro.

Missler, die eerst zijn broer inlichtte en de volgende ochtend naar zijn ouders belde met het goede nieuws, verklaarde dat hij met zijn onverwachte fortuin "een reeks passies" wil najagen maar ook anderen wil helpen. "Ik ben nog maar twintig, maar ik hoop dat ik hiermee mijn passies zal kunnen nastreven, mijn familie helpen en dat ik goed zal doen voor de mensheid." 

Als ik in mijn korte tijd op deze planeet al iets heb geleerd, is het dat mensen die het leven positief bekijken en dat volhouden tegenover zichzelf ook beloond worden

Shane Missler

Wat hij precies in gedachten heeft, kon hij niet onder woorden brengen. Op zijn Facebookpagina hield hij het kort: "Oh. My. God."

Het winnende lot kocht Missler in een 7-Eleven in Port Richey. Volgens zijn advocaten zegde Missler zijn werkgever bij een bouwbedrijf inmiddels vaarwel. Hij gaat zich aan zijn familie wijten en "zichzelf leren een deftige beheerder van zijn fortuin te zijn".

"Ik wil het geld graag laten opbrengen zodat ik een erfenis kan achterlaten die ver in de toekomst reikt", liet Missler weten.

Tegenover de krant Tampa Bay bleek hij nog meer bespraakt: "Als ik in mijn korte tijd op deze planeet al iets heb geleerd, is het dat mensen die het leven positief bekijken en dat volhouden tegenover zichzelf ook beloond worden." De winnende nummers waren 28, 30, 39, 59, 70, en Mega Ball 10. Het was de vierde grootste jackpot die ooit met Mega Millions werd gewonnen.

4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Johnny De Sutter

    Geld laten opbrengen. Sommige mensen hebben ook echt nooit genoeg.

  • Bjorn Berben

    In de States worden winnaars altijd bekend gemaakt. Is niet zoals hier, dus los van zijn facebookpost had iedereen het toch wel geweten. Klink mij een nuchtere gast als je het zo hoort dus hopelijk komt het goed met het beheren van zijn fortuin. Hiermee kan je normaal wel zorgen dat de generaties na jou nooit arm zullen zijn en ook hun dromen kunnen najagen. Mooie vooruitzichten voor de beste kerel!

Lees meer