Een bejaarde Brit wilde de paus bezoeken in Rome, maar reed op basis van zijn navigatie per ongeluk naar het Duitse dorpje Rom.
Polizei Oberbergischer Kreis Een bejaarde Brit wilde de paus bezoeken in Rome, maar reed op basis van zijn navigatie per ongeluk naar het Duitse dorpje Rom.

Brit (81) wil paus bezoeken in Rome, maar belandt in het Duitse dorpje Rom

Een 81-jarige Brit die naar Rome wilde afreizen om de paus te ontmoeten, is dankzij zijn navigatiesysteem onlangs niet in Italië, maar in Duitsland beland. Hij geraakte niet in Rome, maar in ‘Rom’, een klein stadje in Nordrhein-Westfalen.

De Engelsman wilde met zijn Jaguar afreizen naar Rome, meldt de Rheinische Post. Na een flink aantal uren reizen was hij verbaasd dat zijn navigatiesysteem aangaf dat hij op zijn bestemming was aangekomen, terwijl hij nog geen beroemd gebouw of stukje Italiaanse cultuur had bespeurd.

De man parkeerde zijn auto - wellicht om op zoek te gaan naar kenmerkende gebouwen als het Colosseum of de Sixtijnse Kapel -  maar trok de handrem van zijn Jaguar niet goed aan. De auto rolde achteruit en reed daarbij tot overmaat van ramp het plaatsnaambord van Rom plat.

Toen de man zijn auto probeerde tegen te houden, werd hij ook nog eens omvergeworpen door de openstaande deur. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht; over zijn toestand is niets bekend. De man werd uiteindelijk wel uitgelegd dat hij zo'n 1.400 kilometer van de paus verwijderd was. De auto was niet ernstig beschadigd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer