Britse ‘spoiler’-verzekering biedt ruim 100 euro schadevergoeding bij verpest einde Game of Thrones

Bang om net iets te vroeg te weten te komen wie op de ijzeren troon belandt? Misschien is deze verzekering wel iets voor jou. Britse verzekeraar Endsleigh Insurance Services lanceert een ‘spoiler’-pakket waardoor je kan rekenen op een financiële vergoeding wanneer iemand je het einde van Game of Thrones verklapt.

Fans van de Game of Thrones kijken vol spanning uit naar maandag: dan verschijnt de allerlaatste aflevering van de langlopende fantasy-reeks. Meteen kijken is de boodschap, want anders is de kans bijzonder groot dat je per ongeluk te horen krijgt hoe de serie eindigt. In de Verenigde Staten wordt de aflevering immers zondagavond uitgezonden, ongeveer om 3 uur ’s nachts in Belgische tijd.

Een Britse verzekeraar wil een graantje van meepikken van de hetze. Endsleigh Insurance Services maakte bekend dat het een ‘Spoiler Cover’ lanceert, dat fans toestaat om een schadevergoeding te claimen wanneer ze gespoild worden door vrienden, familie of sociale media. De ‘slachtoffers’ kunnen tot 100 pond terugkrijgen, of 113 euro. Daarnaast krijgen ze een gratis abonnement op Now TV, een online dienst voor series en films, om alle acht seizoenen van Game of Thrones te herbekijken.

Marketingstunt

“Of het nu een collega is die op is gebleven en de show heeft gestreamd om 2 uur ’s nachts (Britse tijd, nvdr) of een losbandig nieuwsartikel dat het verhaal weggeeft op sociale media – onze Spoiler Cover zal helpen om fans te troosten aan wie het einde al vroegtijdig onthuld werd”, aldus Julia Alpan, marketingdirecteur bij Endsleigh.

Meer nog dan een echte verzekering, lijkt het initiatief van de verzekeraar vooral op een marketingstunt. Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven, maar slechts een beperkt aantal schadevergoedingen wordt effectief toegekend. Desalniettemin laat het bedrijf weten dat het overweegt om de spoilerpolis ook voor andere series te lanceren, indien er genoeg interesse is.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • STEPHAN MANSSENS

    Spijtig genoeg heeft de huidige generatie van schrijvers weinig inspiratie om nog een goed einde aan hun verhaal te geven. Ze willen enkel nog choqueren en komen met de meest absurde eindes. Heb je trouwens gemerkt hoe snel de gebouwen terug hersteld waren nadat ze door Daenerys met de grond waren gelijk gemaakt? Waar kwamen trouwens al die soldaten vandaan? Meer dan de helft was gestorven bij de aanval door de nightking.

Lees meer