Chewbacca uit Star Wars in de boeien geslagen

Star Wars-karakter Chewbacca is zondag in de boeien geslagen in de Oekraïnse havenstad Odessa. Het harige beest werd niet opgepakt voor zijn oorlogsmisdaden tijdens de oorlog tussen de rebellen en de Imperials, maar om een ordinaire verkiezingscampagne voor zijn nieuwe meester: Darth Vader.

De man in het harige pak voerde voor burgemeesterkandidaat Darth Vader, die volgens zijn paspoort echt zo heet. Chewbacca had daar alleen geen toestemming voor. Er waren zondag namelijk verkiezingen in Oekraïne en campagne voeren is dan bij de wet verboden, aldus RT.

De harige vriend van Han Solo werd aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot: Chewbacca verzette zich hevig tijdens de arrestatie, maar werd uiteindelijk toch overmeesterd.

Bekijk het filmpje hieronder:

Boete

Vervolgens moest Chewie een boete van een paar euro betalen, maar dat werd een beetje lastig. Naar eigen zeggen staat zijn geld ,,op een intergalactische bank die geen vestigingen heeft op deze planeet."

Chewbacca moest zich verantwoorden voor de rechter. Dat deed de man nog steeds in karakter. Het is niet bekend wat voor straf Chewbacca heeft gekregen.

Lees meer