2 Een agent van de LAPD haalde zijn gsm boven en filmde het opvallende metromoment.
LAPD Een agent van de LAPD haalde zijn gsm boven en filmde het opvallende metromoment.

Dakloze vrouw begint plots te zingen in metro in Los Angeles en gaat viraal

Een dakloze vrouw heeft voorbijgangers in de metro in Los Angeles versteld doen staan met haar zangtalent. Een agent van de LAPD haalde zijn gsm boven en filmde het opvallende metromoment, de beelden gaan nu de wereld rond. De dame in kwestie blijkt vroeger een muzikante te zijn geweest in Rusland. Door een opeenstapeling van pech belandde ze enkele jaren geleden op straat.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Duizenden Twitterbezoekers reageerden verbijsterd toen ze de video zagen die dit weekend door de politie van Los Angeles online was gezet. 

“Soms moet je even stoppen en luisteren”

De dakloze vrouw zingt op een nagenoeg leeg metroplatform de aria ‘O mio babbino caro’ van de Italiaanse Giacomo Puccini. “Vier miljoen mensen noemen Los Angeles hun thuis. Vier miljoen verhalen. Vier miljoen stemmen. Soms moet je gewoon even stoppen en luisteren naar een stem, om iets moois te horen”, zo schreef de politie erbij.

De vrouw, geïdentificeerd als de Russische Emily Zamourka (52), verhuisde 24 jaar geleden naar de VS en knoopte de eindjes aan elkaar met het geven van viool- en pianolessen. Tot ze ziek werd en geen medische zorg kon betalen. Toen haar kostbare viool drie jaar geleden ook nog eens werd gestolen, was haar laatste inkomensbron verdwenen, zo 
vertelt ze tegen Amerikaanse media. “Mijn viool betekende alles voor mij.’’

“Klinkt zo mooi”

Hoewel ze niet is opgeleid tot zangeres vindt Emily het heerlijk om opera te zingen in de metro. “Want het klinkt hier zo mooi.’’ Ze droomt ervan ooit weer een job te kunnen krijgen in de muziek. “Ik zou super dankbaar zijn als ik weer mijn eigen plek zou hebben en een eigen instrument.’’

2 Archieffoto
AP Archieffoto

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Tichmann

    Grammy-genomineerde producer Joel Diamond kreeg lucht van haar virale video en heeft een contract aangeboden aan de in Rusland geboren Emily Zamourka, meldde TMZ donderdag. Bijna $100.000 aan donaties is binnengekomen voor Zamourka via twee GoFundMe-accounts. Ze heeft ook een zangoptreden dit komende weekend in San Pedro CA. Wat je ook leest, Amerika is een prachtig land en hun bevolking zijn fantastische mensen...

  • Karel Tichmann

    @Carlos Simonis: Enig idee hoeveel er mensen onverzekerd rondlopen? Niemand!! Openbare en particuliere ziekenhuizen zijn bij wet verboden om patiëntenzorg in noodgevallen te weigeren. De Emergency Medical and Treatment Labour Act (EMTLA) aangenomen door het Congres in 1986 verbiedt expliciet het weigeren van zorg aan behoeftige of onverzekerde patiënten op basis van een gebrek aan betaalmogelijkheden.

Lees meer