2
Instagram

De naakte waarheid achter dit kiekje

Ze hebben in totaal meer dan vijf miljoen volgers op social media dankzij hun glamoureuze vakantiefoto's. Maar Murad en Nataly Osman onthullen wat er werkelijk achter de schermen gebeurt.

Ze reizen de wereld rond als zogenoemde travel influencers en trakteren hun volgers op de prachtigste kiekjes. Het is hun doel om mensen te inspireren. Zo verdienen ze hun centen.

Hun succesformule is simpel. Alvast zo lijkt het. De ondertussen iconische foto's van Murad tonen Nataly terwijl ze met haar rug naar de camera staat. Ze neemt haar vriend steevast bij de hand en leidt hem naar de mooiste plaatsen op Aarde. In 2016 haalde één van hun prachtbeelden de cover van het gerenommeerde magazine National Geographic Traveler.

Maar het gaat allemaal niet vanzelf en er komt heel wat werk bij kijken vooraleer het perfecte beeld ontstaat.  Het Russische koppel krijgt ook veel hulp.

"Het kost eigenlijk best wat tijd om je voor te bereiden op de shoots," vertelt Murad aan de Britse krant 'The Telegraph'. "Tijdens de opnames zelf kan het soms snel gaan, maar als we op een locatie zijn waar jaarlijks miljoenen toeristen komen, kan het soms meer dan een uur duren."

Het duo heeft ook een team van zeven mensen dat voor hen werkt en hen op verschillende manieren assisteert. En zo slagen ze er altijd in om andere toeristen uit beeld te houden. "Als je naar onze foto van de Taj Mahal kijkt, zul je geen andere mensen zien. Dankzij het vierkante formaat van de afbeelding heb ik ze uit het beeld kunnen croppen. Onze vrienden hielden de menigte aan beide zijden tegen zodat we het perfecte kiekje konden maken", legt Murad uit.

Hun levensstijl is hectisch en soms zelfs slopend. Hun nachten zijn kort.

"Je moet heel vroeg opstaan ​​om een ​​goede foto te kunnen nemen en je er ontzettend goed op voorbereiden."

En ook op logistiek vlak kan het lastig zijn.

"Je moet bereid zijn om al je energie te stoppen in het project. En je moet klaar zijn om te leven in luchthavens, treinen, bussen en auto's, omdat het erom gaat snel van de ene plaats naar de andere te gaan," zegt Murad.

Maar aan de wondermooie beelden te zien, lonen al hun inspanningen. Het is voor vele mensen een droom om zo te kunnen leven.

2
Instagram

My favorite one :) ....#followmeto Myanmar with my love @natalyosmann

Een foto die is geplaatst door null (@muradosmann) op

#followmeto Varanasi, India with @natalyosmann

Een foto die is geplaatst door null (@muradosmann) op

#followmeto the magical desert of Abu Dhabi with @natalyosmann. #InAbuDhabi @visitabudhabi

Een foto die is geplaatst door null (@muradosmann) op

39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • adri van Berkel

    Ik heb eens door hun Instagram gescrold, en er zijn heus wel foto's van haar gezicht, en lelijk is ze zeker niet. Ook zijn er veel ander soort foto's, en zelfs eentje waar de man het koppel leidt. Ik vind het concept erg mooi, het zijn soms echt schilderijtjes, en aangezien smaken verschillen, zullen er ongetwijfeld muggenzifters zijn die hier negatief over doen.

  • Robbert Vandendorpe

    Inspiratie geeft het wel. Prachtig.

Lees meer