2 Een Amerikaanse echtpaar dat een half miljoen dollar uitgaf om zwanger te worden, heeft na 15 miskramen eindelijk een baby gekregen.
Go Fund Me Een Amerikaanse echtpaar dat een half miljoen dollar uitgaf om zwanger te worden, heeft na 15 miskramen eindelijk een baby gekregen.

Dertien jaar en vijftien miskramen later houdt koppel eindelijk baby in armen (en het heeft nog meer goed nieuws)

Een Amerikaanse echtpaar dat een half miljoen dollar uitgaf om zwanger te worden, heeft na 15 miskramen eindelijk een baby gekregen. Maar er is een grotere verrassing: Ze verwachten nu ook nog een tweeling.

De afgelopen dertien jaar stond het leven van Lindsay Vargas (35) en haar echtgenoot Brian (37) in het teken van het krijgen van kinderen. Naast de vele miskramen, lukte het hen drie keer niet om een kindje te adopteren, hadden ze dertien onsuccesvolle inseminatiepogingen en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Het koppel uit Nebraska trouwde in 2005 en gebruikte al hun geld, waaronder hun opgebouwde pensioen en hun beursaandelen, om hun droom van ouderschap in vervulling te zien gaan. "Toen we hieraan begonnen, dacht ik simpelweg: over een paar maanden ben ik zwanger", zegt Lindsay, die eigenaar is van een kapsalon. 

Omdat ze na anderhalf jaar nog niet zwanger waren, besloten ze naar een gynaecoloog te gaan die haar het middel Clomid gaf. Hiermee zou haar eisprong worden geholpen. "Mijn arts verhoogde steeds de dosis, maar dat werkte niet", vertelt Lindsay. Daarnaast hield de dokter haar niet echt in de gaten, waardoor ze na een tijd met een cyste zo groot als een tennisbal op haar eierstok rondliep.

2 "Na de eerste vier miskramen, besloten we het niemand meer te vertellen als ik zwanger was", zegt Lindsay.
Go Fund Me "Na de eerste vier miskramen, besloten we het niemand meer te vertellen als ik zwanger was", zegt Lindsay.

Na het verwijderen van de cyste probeerden Lindsay en Brian in de daaropvolgende vijf jaar om zwanger te worden met behulp van kunstmatige inseminatie, waarbij haar eitjes en zijn sperma werden gebruikt. "Ik werd wel steeds zwanger, maar na acht weken verloor ik elke keer het vruchtje", zegt Lindsay. "Bij de eerste echo hoorden we steevast een hartje kloppen, maar bij de tweede afspraak was er niets meer."

Het werd steeds zwaarder om alle procedures te onder gaan. De emotionele achtbaan waar de Amerikanen inzaten, was soms te heftig. "Na de eerste vier miskramen, besloten we het niemand meer te vertellen als ik zwanger was. Ik had bijna een geheim leven, ik schaamde me om aan anderen te zeggen dat er weer geen kindje meer was."

"Ik verlangde zo erg naar een zorgeloze zwangerschap dat ik jaloers werd op alle zwangere vrouwen in mijn omgeving. Zelfs op zwangere vrouwen die ik tegenkwam op straat en in de supermarkt."

Ik verlangde zo erg naar een zorgeloze zwangerschap dat ik jaloers werd op alle zwangere vrouwen in mijn omgeving

Lindsay Vargas (35)

Opgeven

Na vijftien miskramen stelde de nieuwe arts van Lindsay dat ze moest stoppen. "We moeten het opgeven, we kunnen niks meer voor je doen", klonk zijn boodschap. 

"Dat was het moment dat mijn zus Kelly zei dat ze mijn baby wilde dragen." Dat had ze wel vaker aangegeven, maar omdat haar zus al drie kinderen van zichzelf had, wilde Lindsay haar niet verder belasten. Maar deze keer besloot ze wél in te gaan op het aanbod. "Onze moeder was net overleden en zij had niet gewild dat we onze kinderwens op zouden geven."

Helaas viel ook deze droom al snel in duigen. Op Kelly's eierstok was een grote tumor gevonden. Deze werd samen met de eierstok verwijderd. Ook kunstmatige inseminatie lukte niet. Ze gebruikten vreemd zaad omdat het echtpaar inmiddels wist dat het sperma van Bryan een genetische afwijking had waardoor zwangerschappen vaak in miskramen uitlopen. Maar na vier pogingen gaven ze het alle drie op.

Surrogaatmoeder

"We waren er kapot van", aldus Linday. Ze besloten daarom een Go Fund Me-campagne op te zetten waarmee ze de kosten van een surrogaatmoeder konden dekken. Tegelijkertijd probeerden ze om met eitjes van Lindsay nog een laatste keer om via een reageerbuis zwanger te raken.  "Ondertussen was er een vrouw die ons vroeg of we haar op dat moment nog ongeboren kindje wilden adopteren. Natuurlijk zeiden we 'ja'." Kleine Henley werd op 15 oktober geboren. 

Maar daarnaast was er nog ander heel bijzonder nieuws. Het was Lindsay en Brian eindelijk gelukt om over die kritieke achtwekengrens te komen. Sterker nog: ze bleken zwanger van een tweeling, een jongen en een meisje. De bevalling is voorzien voor in april. Het Amerikaanse koppel is verschrikkelijk blij met de uitbreiding van het gezin. "We zijn er bijna aan kapot gegaan, maar het was het allemaal dik waard", besluit Lindsay.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marie-Claire De Bosscher

    als je oude dag afhangt van het al dan niet hebben van kinderen en kleinkinderer, dan heb je een zielig leven gehad... mensen hun geluk hangt blijkbaar altijd af van anderen, zelf kunnen ze geen gelukkig leven opbouwen.

  • Edwine Van der Hoeven

    Mieke Janssens, zo zijn niet alle kinderen tegenover hun ouders hoor ! Koppels die makkelijk kinderen kunnen krijgen begrijpen niet welk immens verdriet een koppel heeft als het niet lukt of als je miskramen hebt. En als er dan toch een baby komt ben je de gelukkigste ouder ter wereld !

Lees meer