2
RSPCA

Deze buidelrat heeft iets te diep in het glas gekeken

Een buidelrat heeft in de Australische deelstaat Queensland zijn lusten botgevierd op een pot Nutella. Het zoogdier ging daarbij letterlijk zó ver dat zijn snuit kwam vast te zitten in de bokaal met lekkers. Iemand van de dierenbescherming kon de zoetekauw gelukkig bevrijden uit zijn benarde positie.

Het was een inwoner uit Loganholme bij Brisbane die de dierenbescherming RSPCA verwittigde, nadat zijn hond uitgekomen was op de onfortuinlijke situatie van de opossum. Het buideldier had zijn snoet in de pot choco kunnen wurmen, maar kon die er daarna blijkbaar niet meer uittrekken. Omdat niemand kon weten hoelang de buidelrat zo al rondliep, werd er gevreesd voor uitdroging.

Het was voor de vrijwilliger van de dierenbescherming vooral zaak om niet gegrepen te worden door de klauwen van de opossum. Hij slaagde daarin met wat handdoeken.

Na zijn redding en een korte observatieperiode in het dierenziekenhuis mocht de buidelrat weer de vrije natuur in. 

2
RSPCA

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • karin verwimp

    Op Youtube kom je regelmatig filmpjes tegen van katten of wilde dieren die met hun kop vastzitten in een lege pot of blik. En gelukkig gered worden. Mensen, denk dus aub een keer na voor je die achteloos weg gooit of rond laat slingeren!

  • Sabine Van de Kerkhove

    Dat kom je tegen met sluikstorten....:-(

Lees meer