2 KLM-onderhoudsmonteur Dirco Wit liet een grote tatoeage zetten ter ere van het 100-jarig bestaan van KLM.
Privé-archief KLM-onderhoudsmonteur Dirco Wit liet een grote tatoeage zetten ter ere van het 100-jarig bestaan van KLM.

Dirco (52) houdt zo van zijn baan dat hij een enorme KLM-tattoo liet zetten

Sommige werknemers hebben ontzettend veel hart voor de zaak. Vraag dat maar aan Dirco Wit, onderhoudsmonteur bij KLM. Sinds kort prijkt op de rug van de Nederlander een grote tatoeage van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. “Ik zei tegen een collega: als KLM 100 jaar wordt, zet ik KLM op mijn rug.”

De 52-jarige machinevakman van KLM kwam op zijn zestiende bij luchthaven Schiphol binnen via het technisch onderwijs. Inmiddels werkt hij al 36 jaar op de afdeling motoronderhoud. Dirco Wit is zo trots op zijn baan dat hij ter ere van het 100-jarig bestaan van KLM een grote tatoeage op zijn rug liet zetten.

Wit liet de tatoeage in Thailand zetten in verschillende fases. Het echte plaatje is uiteindelijk iets groter uitgevallen dan Wit van tevoren had bedacht. “Het was toen wat kleiner dan het nu is. Maar de tatoeëerder vond een groter plaatje beter passen.” 

“Prachtvliegtuig”

Op de tatoeage prijkt een Boeing 747-400 met het 100-logo op de romp. “Ik vind het gewoon een prachtvliegtuig, vooral door z’n vier motoren.” Het is een vliegtuig dat veel voor Wit betekent. Hij vloog er dertien jaar geleden drie keer per jaar mee naar Thailand voor de liefde. Inmiddels is hij met zijn Thaise schone getrouwd.

De Boeing 747-700 was het eerste onderdeel van het tatoeage-ontwerp van Wit, dat eerst werd geschetst. Daarna kwamen de gebouwen van Schiphol met de huidige verkeerstoren en de tweede kleinere toren erbij. In de lucht zweeft de oranje Boeing 777-300 ‘Orange Pride’, het vliegtuig dat speciaal voor de Olympische Spelen in Rio deels oranje werd geverfd.

2 De tatoeage van Dirco Wit met het eerste KLM-logo en zijn favoriete vliegtuig
Privé-archief De tatoeage van Dirco Wit met het eerste KLM-logo en zijn favoriete vliegtuig

Hierna was Wit nog niet tevreden over het ontwerp. Dan nog maar een logo erbij. Dat werd het eerste logo van KLM uit 1919. Het geschetste eindresultaat liet hij vervolgens aan zijn vrouw zien. Vond zij het een goed idee als hij de tatoeage op zijn rug liet zetten? Hij kreeg haar goedkeuring. “Ik ben nog wat met Photoshop bezig geweest om de overgangen mooier te krijgen en toen was het ontwerp klaar.”

Lees ook:  Vijftiger bedankt ziekenhuis met tattoo: “Dit was het minste wat ik kon doen”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • sjaak vanslembrouck

    ja, zijn toewijding is opmerkelijk, een echte passie, probleem is dat de seconde dat ze moeten besparen deze kerel geen enkele cent meer waar is dan elke andere werknemer. Net zoals elk stuk plastiek of stoel of tapijt dat ze aankopen ben je als werknemer even vervangbaar. Doe nooit zoiets voor je werkgever voor hen ben je slechts een cijfertje

  • benny vandersanden

    Iemand die zijn job doodgraag doet. De man heeft het getroffen

Lees meer