twitter @anthoyte

Fietsende Brit creëert in 9 uur rendier op Strava

Bijna kerst, dus tijd voor Anthony Hoyte om zijn jaarlijkse specialiteit wereldkundig te maken: een traject fietsen waardoor er een figuur ontstaat op de sport-app Strava. De Brit trapte vorig jaar nog een kerstman bij elkaar, dit jaar peddelde hij een rendier.

De 51-jarige Hoyte  - zeg maar de Pedaling Picasso - realiseerde zijn creatie in precies negen uur. Hij legde op die tijd bijna 129 kilometer af in noordelijk Londen. De vijftiger is redelijk tevreden over het resultaat. “Het is pas wanneer je thuiskomt en de gegevens oplaadt, dat je het resultaat kunt zien. Je weet dus niet of het goed is of niet”, liet hij optekenen aan de Evening Standard.


Hoyte viel onderweg soms zonder GPS-signaal en maakte naar eigen zeggen enkele foutjes die wellicht niemand zal opmerken. “Ik ben tevreden, het ziet eruit zoals ik het voor ogen had.” Hij startte met zijn kunstwerkjes in 2016. De man legt de limiet op maximum tien uur fietsen. Het kwam tot nu toe maar een keer voor dat hij daadwerkelijk zo lang op zijn tweewieler zat. Dat was in 2017, toen hij slaagde in zijn sneeuwmantraject.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer