15
AFP

FOTO'S: Meer dan 2.600 skiënde kerstmannen openen skiseizoen Verbier

Meer dan 2.600 als kerstman verklede skiërs en snowboarders hebben zaterdag deelgenomen aan de opening van het skiseizoen in het Zwitserse Verbier.

Wie als kerstman naar het skioord in het gigantische gebied Les Quatres Vallées trok, had recht op een gratis skipas van een dag. De toeristische dienst legde zelfs een gratis trein vanuit Genève in. In totaal daagden 2.656 kerstmannen op, goed voor een nieuw Zwitsers record. Verbier wil met het evenement een plaatsje in het Guinness Recordboek verwerven. Of de recordpoging grootst aantal skiënde kerstmannen wordt erkend, is nog niet duidelijk.

Sinterklazen

Onder de aanwezigen zaten ook heel wat skiënde sinterklazen. Zowel het Franstalige (Saint-Nicolas) als het Duitstalige landsgedeelte (St. Nikolaus of Samichlaus of Santiglau) vieren het sinterklaasfeest in het Alpenland. Sinterklaas komt in Zwitserland niet uit Spanje, maar uit het bos. 

15
EPA
15
EPA
15
EPA
15
EPA
15
EPA
15
EPA
15
EPA
15
EPA
15
EPA
15
EPA
15
EPA
15
AFP
15
AFP
15
REUTERS

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jozef Van Raemdonck

    Ik tel er 2657

Lees meer