De 7-jarige Chandler Moore werd van zijn surfplank gesmeten door een voorbijzwemmende haai.
Twitter/Shaun Moore De 7-jarige Chandler Moore werd van zijn surfplank gesmeten door een voorbijzwemmende haai.

GoPro filmt hoe haai surfertje (7) plots van zijn plank kegelt

Chandler Moore uit Orlando is amper zeven, maar heeft nu al hét verhaal van zijn leven beleefd. Toen hij in Florida aan het surfen was, kruiste hij plots het zwempad van een haai. Het kwam tot een aanvaring en Chandler werd van zijn surfplank gegooid.

Zaterdag trokken de Moores uit Orlando met het gezin naar New Smyrna Beach, zo’n 90 km verder, voor een laat Thanks Giving-uitje. Het was mooi weer en de golven waren ideaal om te surfen. Chandler, die al van zijn vierde op de plank staat, kreeg een forse duw van zijn vader en wég was hij. De GoPro-camera vooraan op de surfplank filmde hoe de jongen zich recht hees en zijn evenwicht zocht. Dat lukte aardig tot er, zo getuigde hij aan CNN, “twee vissen op hem afzwommen”. De jongen schrok en werd van zijn plank gekegeld.

Vader en zoon bekeken nadien de beelden van de GoPro en zagen toen dat het wel degelijk een zwartpunthaai was die Chandlers board had geraakt. De wateren van New Smyrna Beach staan bekend om de aanwezigheid van de haaiensoort. Volgens de International Shark Attack File kwam iedereen die daar ooit zwom tot op drie meter van een haai. De zwartpunthaai, met een gemiddelde lengte van 1,5 meter en een gewicht van 18 kilo, geldt als niet gevaarlijk voor de mens. Toch vielen ze in het verleden al badgasten aan. In slechts één geval bleek zo’n aanval dodelijk.

Chandler houdt aan zijn bizarre confrontatie gelukkig geen verwondingen maar enkel een indrukwekkende ervaring over. Gisteren was zijn straffe wedervaren uiteraard hét gespreksonderwerp op school. 

Of hij nog de zee in zal durven om te surfen? “Honderd procent zeker!”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nicolas Van Hoecke

    Er van uitgaan dat haai niet gevaarlijk is, is wat dom. Elke haai kan aanvallen net als elke hond dit kan.

Lees meer