Het twitter-account van BBC One werd even gehackt.
Twitter Het twitter-account van BBC One werd even gehackt.

Grappenmaker neemt Twitter-account BBC over, “vinden jullie mijn profielfoto leuk?”

Het Twitter-account van BBC One lijkt vrijdagochtend te zijn gekaapt. Vanaf 11.00 uur (Belgische tijd) toont de Twitterpagina alleen maar vreemde en onlogische berichten.

"Vinden jullie mijn nieuwe profielfoto leuk?", was de eerste vraag die wat onlogisch leek in de normaal zo serieuze berichtenfeed. Daarna volgde onder meer de mededeling dat "dit Villanelle is", een verwijzing naar de schurk in de hitserie Killing Eve. Dit bericht voedde het vermoeden van volgers dat de account zou zijn gehackt.
Ook werden via BBC One tweets gedeeld als "leuk kapsel heb je, het ziet eruit alsof iemand een snor op een toffee heeft geplakt" en "het enige dat jou interessant maakt ben ik."

Even later kon BBC One de grappenmaker toch van hun account halen. Vermoedelijk ging het om een promo-stunt, aangezien al die tweets over Killing Eve gaan en het tweede seizoen morgen in première gaat bij hen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer