Professor Hawking overleed 14 maart op 76-jarige leeftijd.
EPA Professor Hawking overleed 14 maart op 76-jarige leeftijd.

Het laatste cadeau van Stephen Hawking zorgt voor een extra vrolijk Pasen in Cambridge

De twee weken geleden overleden kosmoloog en natuurkundige Stephen Hawking verraste tijdens Pasen zijn gemeenschap in Cambridge een laatste keer door postuum nog een laatste cadeau uit te delen.

Na Hawkings besloten begrafenis op zaterdag in de lokale Great St. Mary’s Church, doneerde zijn familie in naam van Stephen een klein fortuin aan het goede doel FoodCycle, dat gratis maaltijden geeft aan arme en eenzame mensen die daar behoefte aan hebben.

De donatie, die kwam met een kaartje waarop "a gift from Stephen" stond geschreven, was bedoeld om mensen iets extra’s te kunnen bieden tijdens de paasdagen en dat is gelukt. 

Volgens de organisatie genoten vijftig mensen dankzij de gift van een uitgebreide paaslunch in een speciaal versierde zaal en kregen zij elk ook nog cadeautjes toe. “Dit was een zeer vriendelijk gebaar van de familie Hawking”, zegt Alex Collis van FoodCycle, die laat weten dat de lunch ter nagedachtenis aan Hawking werd gehouden. “De gasten hielden een kleine vreugde-uitbarsting ter nagedachtenis aan Stephen voor ze weer naar huis gingen”, klinkt het op Twitter.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Willem Pots

    Mooi gebaar ! Dat zou iedere rijke familie moeten doen. Het moet geen groot bedrag zijn, maar de geste om een stukje rijkdom af te geven aan mensen die hulp nodig hebben, dat is belangrijk.

Lees meer