Shutterstock

Hoeveel toiletpapier heb je precies nodig? Deze tool berekent het voor jou

Toiletpapier is het nieuwe goud, zo lijkt het wel. In supermarkten over de hele wereld vechten mensen om de laatste pakken. Als we de beelden mogen geloven, heeft iedereen nu een kelder vol stapels wc-papier. Maar hoeveel rollen hebben we precies nodig?

Voor die levensbelangrijke vraag is er nu een handige tool die berekent hoelang je nog toekomt met je beschikbare voorraad. De calculator houdt daarbij rekening met je gemiddeld aantal toiletbezoeken per dag.

Wie nog verfijnder te werk wil gaan voor de berekening, kan daarbij extra variabelen invoeren: hoeveel velletjes gebruik je per keer dat je veegt? Hoe vaak veeg je per keer? Hoeveel velletjes zitten er op de rollen van het merk dat je koopt en hoeveel dagen verwacht je in quarantaine te zitten?

Voor de meesten onder ons is het waarschijnlijk de eerste - en hopelijk allerlaatste - keer dat we een vragenlijst moeten invullen met details over onze wc-papier-consumptie. Maar goed: desperate times call for desperate measures, zeker?

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • emiel wouters

    Als je telkens je poep afkuist met water en zeep, heb je enkel een washandje nodig. Daarna goed uitspoelen en je handen 40 sec wassen in tijd van corona (anders mag het iets minder). En dan moet je niet in de file te gaan staan om te hamsteren. En water en gas is nu voor velen gratis. Nog een tip. Zelf zeep heb je niet nodig, dus niet gaan hamsteren.

  • Ronny Cuypers

    Ik heb liever eten en drinken in voorraad. Wat heb je aan toiletpapier als je niet kan eten? Niks erin, niks eruit.

Lees meer