Jongeman vraagt vriendin ten huwelijk op laatste dag van haar chemo

Om een traantje bij weg te pinken: Lucas D'Onofrio (24) vroeg zijn drie jaar jongere jeugdliefde Tamara uit Boca Raton (Florida) ten huwelijk op de laatste dag van haar chemotherapie.

Op 13 februari moest de jongedame met spoed naar het ziekenhuis gevoerd worden. Net op de verjaardag van Lucas -elf dagen later- viel het zware verdict: non-Hodgkin-lymfoom, een zeldzame vorm van lymfklierkanker. Zes keer moest ze aan het infuus liggen, telkens 96 uur aan een stuk.

Lucas wilde die zware periode op symbolische wijze afsluiten, en hoe kon dat beter dan met een huwelijksaanzoek? "Het hoofdstuk met kanker in haar leven is voorbij, nu is het tijd voor ons tweetjes."

Haar ziekenhuiskamer had hij versierd met kaarsjes, aan elk van de zestig ballonnen hing een foto van hen beiden. Het boeket van honderd rozen vormde de kers op de taart. "Tamara had haar kamer zelf al een beetje versierd, maar we hebben er iets helemaal anders van gemaakt. Dat moest snel gebeuren: terwijl iemand haar buiten twintig minuutjes aan de praat hield, hebben zo'n dertig personen dit voor elkaar gekregen. Alle verpleegsters zagen Tamara graag, dus hebben ze met plezier een handje geholpen."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

En dan volgde het grote moment. "Ik weet niet wat ik zonder jou zou beginnen", biechtte hij haar op. "Zes jaar geleden wist ik al dat jij de ware bent voor mij, God heeft ons nu een nieuwe kans gegeven."

Nadat ze volmondig ja gezegd had, werd zoals gepland vuurwerk afgeschoten. "Ik stond helemaal te trillen toen ik haar de vraag stelde. En ik had moeite om mijn tranen in bedwang te houden." Nog een lang en gelukkig leven samen!

Lees meer