Legendarische SNL-sketch herleeft in drumbattle tussen Chad Smith en Will Ferrell

Er was vooraf veel over te doen, maar gisteren was het dan eindelijk zo ver: de drumbattle tussen 'dubbelgangers' Will Ferrell en Red Hot Chili Pepper Chad Smith. In de Tonight Show van Jimmy Fallon namen de twee -die overigens écht tweelingbroers zouden kunnen zijn- het op tegen elkaar.

De acteur was uiteraard geen partij voor Smith, maar de aap kwam op het einde van de battle uit de mouw. Bij zijn vierde poging nam Ferrell er een koebel bij, een verwijzing naar één van de meest legendarische sketches uit Saturday Night Live waarin Ferrell schitterde. In 'More Cowbell' wordt daar het fictieve relaas verteld over de opnames van het nummer 'Don't Fear The Reaper' van Blue Oyster Cult (zie onderaan dit artikel).

De koebel was het startsein voor de overige leden van Red Hot Chili Peppers om het podium te betreden en 'Don't Fear The Reaper' in te zetten. Dat de drumbattle uitgerekend in de Tonight Show werd uitgevochten, is geen toeval. Gastheer Jimmy Fallon speelde destijds de drummer in de befaamde sketch. De catchphrase 'More cowbell' is ondertussen gemeengoed geworden in de States.

Lees meer