5
Shutterstock

Los de maandagpuzzel op: ben jij slim genoeg om geheim agent te zijn? (deel 2)

We vliegen de week weer in met een nieuwe maandagpuzzel en dagen je opnieuw uit met een puzzel uit het “officieuze CIA-quizboek”. Ben jij slim genoeg om geheim agent te zijn?

Vier weken lang schotelen we je een puzzel voor uit “Ben je slim genoeg om geheim agent te zijn? – Het officieuze CIA quizboek”, een boek met meer dan duizend raadsels, breinbrekers en andere vragen voor wie droomt van een loopbaan als hedendaagse spion. Deze week: stap voor stap naar de vrijheid.

In totaal 87 treden leiden van de spiegelvijver naar het monument voor Abraham Lincoln in Washington, D.C. Kun jij vanaf stap 0 de weg vinden door de genummerde vakken hieronder, zodanig dat je uitkomt bij stap 87 en het monument?

De optelsom van de door jou genomen stappen moet precies 87 bedragen. Je mag zo veel stappen zetten als je wilt, naar boven en naar beneden, maar je mag nooit op je stappen terugkeren.

5
"Ben je slim genoeg om geheim agent te zijn?"
5

Oplossing

Begin bij 0. Zet dan achtereenvolgens een stap naar 14, 4, 9 en 13 (totaal: 40). Doe een stapje naar boven naar 25 en weer naar beneden naar 8 en doe daarna hetzelfde voor 10 en 1 (totaal: 84). Ga tot slot nog naar 3 en eindig op 87.

Dat ziet er zo uit:

5
"Ben je slim genoeg om geheim agent te zijn?"
5
Standaard Uitgeverij

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer