3
Shutterstock

Los de maandagpuzzel op: ben jij slim genoeg om geheim agent te zijn? (deel 3)

We vliegen de week weer in met een nieuwe maandagpuzzel en dagen je uit met een opgave uit het “officieuze CIA-quizboek”. Ben jij slim genoeg om geheim agent te zijn?

Vier weken lang schotelen we je een puzzel voor uit “Ben je slim genoeg om geheim agent te zijn? – Het officieuze CIA quizboek”, een boek met meer dan duizend raadsels, breinbrekers en andere vragen voor wie droomt van een loopbaan als hedendaagse spion. Deze week: de laatste bijeenkomst.

Bronnen melden dat de veiligheid van het land mogelijk gevaar loopt. Er zijn een aantal zakelijke bijeenkomsten gepland tussen een mogelijke spion en vijf zakenlui van belangrijke bedrijven, waaronder een bedrijf dat wapens levert aan het leger. De planning van de eerste vijf bijeenkomsten is bekend, maar het gaat om het tijdstip van de laatste bijeenkomst, die als de grootste bedreiging wordt beschouwd.

De reeds bekende ontmoetingen vinden allemaal vroeg in de ochtend plaats, in een kleine koffiebar. Jullie contraspionagedienst heeft vier mogelijke tijdstippen vastgesteld waarop de slotbijeenkomst zou kunnen plaatsvinden.

Kun jij uit een patroon in de dagen en tijdstippen van de voorafgaande bijeenkomsten afleiden wanneer de slotbijeenkomst zal plaatsvinden? Dit zijn de bekende tijdstippen:

Maandag 7:30

Dinsdag 7:35

Woensdag 8:35

Donderdag 9:40

Vrijdag 7:45

Wanneer vindt de laatste bijeenkomst plaats? Zaterdag om 7:20, 7:45, 8:35 of 9:35?

3
RV

Oplossing

De laatste bijeenkomst vindt plaats op zaterdag om 8:35 uur.

Het uur is afgeleid van het aantal letters in de dag van de ontmoeting (zaterdag = 8). De minuten zijn afgeleid van het aantal letters in de voorgaande dag, vermenigvuldigd met blokjes van vijf minuten (vrijdag: 7 x 5 minuten = 35 minuten).

3
Standaard Uitgeverij

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer