2 Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.

Los jij onze maandagpuzzel op? Raad het aantal vissen

Een nieuwe week, een nieuwe maandagpuzzel. Sinds kort is vissen weer officieel toegelaten. Tijd dus om een lijntje uit te gooien: kan jij achterhalen hoeveel vis hier wordt gevangen? 

Een groepje mensen staat – op veilige afstand van elkaar – te vissen aan een meer. Jef vangt tien vissen en gooit er zes terug. Bianca vangt twee vissen en gooit er één terug. David vangt vier vissen en gooit ze allemaal terug.  Hoeveel vissen vangt Ferre en hoeveel gooit hij er terug?

2

Oplossing

Ferre vangt 6 vissen en gooit er 5 terug.

Als je het raadsel aandachtig leest, merk je dat er een link is tussen de naam van de visser en het aantal vissen. Beeld je in dat aan elke letter van het alfabet een waarde wordt toegekend: A = 1, B = 2, C = 3, enzovoort. De waarde van de eerste letter van de naam bepaalt het aantal gevangen vissen, de waarde van de laatste letter bepaalt het aantal vissen dat wordt teruggegooid.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Linda MOENS

    Proficiat ! Koenraad, dit is de enige en correcte oplossing.

  • emiel wouters

    Ferre vangt niets want die hoort tot het groepje mensen dat staat te kijken.

Lees meer