5 Een airhostess wijst een van de ‘reizigsters’ haar plaats aan op de nepvlucht.
REUTERS Een airhostess wijst een van de ‘reizigsters’ haar plaats aan op de nepvlucht.

Luchthaven Taiwan nodigt mensen uit om in vliegtuig te komen zitten

Taiwanezen die het nemen van een vliegtuig te hard missen, hebben zich ingeschreven voor een unieke wedstrijd van de Taipei International Airport. Uitgeloten gelukkigen mochten begin deze maand langs de incheckbalie, door de security en plaatsnemen in het vliegtuig. Opstijgen deed het toestel niet, het ging louter om het plezier van het boarden te beleven, zeggen de initiatiefnemers.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Taiwan kon met heel vroege en strenge quarantainemaatregelen het aantal coronadoden sterk beperken. Bijna alle vliegtuigen staan al maanden aan de grond. De luchthaven riep vorige maand een merkwaardige loterij in het leven waarbij winnaars mochten langskomen voor een ‘luchthavenbeleving’. Zevenduizend Taiwanezen deden mee, 180 van hen bemachtigden een plaatsje voor een van de drie ‘vluchten’.

5 Passagiers konden uitgebreid selfies nemen van hun ‘luchthavenbeleving’.
REUTERS Passagiers konden uitgebreid selfies nemen van hun ‘luchthavenbeleving’.

Het personeel van China Airlines (de grootste luchthavenmaatschappij van Taiwan, niet te verwarren met Air China, de vliegmaatschappij van de Chinese Volksrepubliek, red.) heette op 2 juli de eerste zestig gelukkigen welkom op de luchthaven, de tweede grootste van de hoofdstad.

Een voor een moesten ze met hun ‘ticket’ langs de incheckbalie. Ze doorliepen vervolgens de reguliere veiligheidsprocedure en moesten dus met hun eventuele bagage langs de scanner. Nog voor ze aan boord gingen, kregen ze uitgebreid veiligheidsvoorschriften rond Covid-19 te horen. Na een bezoek aan de parfum- en drankwinkels in de passagierszone, brak ten slotte het hoogtepunt aan: de groep, uiteraard met mondmaskers aan, mocht plaatsnemen in de zetels van een A330-vliegtuig. De prijswinnaars kregen voldoende tijd om dit uitgebreid te filmen en te fotograferen.

Een maaltijd aan boord bleek te riskant, een drankje kon wel. Terug in het luchthavengebouw, kregen ze een lunch voorgeschoteld. Het opzet van de wedstrijd was de zeventigste verjaardag van de luchthaven in de verf te zetten. Het ging om een eenmalig initiatief, andere vliegmaatschappijen overwegen om een vervolg te breien aan de nepvluchten.

5 Nepvlucht of niet, passagiers moesten langs de security.
EPA Nepvlucht of niet, passagiers moesten langs de security.
5 Ook al gingen ze niet echt vliegen, toch moesten de prijswinnaars langs de incheckbalie.
EPA Ook al gingen ze niet echt vliegen, toch moesten de prijswinnaars langs de incheckbalie.
5
AP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer