Ayla Kirstine in actie.
Instagram _jump_to_the_stars_and_back_ Ayla Kirstine in actie.

Maak kennis met het Noorse paardenmeisje: op handen en voeten gaat ze perfect in draf en galop

Instagram en Twitter kijken vol verbazing naar de filmpjes van de jonge Noorse Ayla Kirstine. Haar bijzondere gave? Ze beweegt zich op handen en voeten als een paard voort. Het kost haar schijnbaar amper moeite om in galop of draf door de tuin te lopen. Meer nog: net als een doorgewinterd jumpingpaard, springt ze over obstakels.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ayla is sinds haar kindertijd gefascineerd door dieren. Als vierjarige was ze in de ban van honden en leerde ze zichzelf met succes aan hoe ze als een hond moest lopen. Ze deed precies hetzelfde enkele jaren later toen haar interesse naar paarden verschoof.

De Noorse heeft sinds een maand een Instagramprofiel waar ze laat zien wat ze kan. Dit wekte ook de interesse van de invloedrijke Duitse twitteraar Cherno die haar prompt ‘das Pferdemädchen’ doopte en enkele video’s deelde. Sindsdien gaat het hard. Haar video’s zijn op Twitter al miljoenen keer bekeken.

De vrouw zegt geen spierpijn te ervaren tijdens of na haar paardenloopjes. “Ik weet niet hoe het komt, maar ik voel geen pijn in mijn lichaam”, verklaarde ze aan de website Insider.

De plotse populariteit zorgde ook voor enkele negatieve reacties. Iets waarvan Ayla duidelijk van wakker lag. Ze vroeg donderdag haar volgers of ze nog moest doorgaan met haar video’s. Dat werd massaal met een ‘ja’ beantwoord. Ook wij kijken uit naar haar toekomstige filmpjes.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tommy Verstraeten

    kan ze eigenlijk nog gewoon recht op lopen? al ze dit al van haar vier jaar doet lijkt me dat haar lichaam is vergroeid en zich heeft aangepast?? nu ja zo lang ze er geen hinder van heeft ze doet er niemand kwaad mee dus laat ze maar doen als ze het leuk vindt waarom niet hé

  • eric brack

    Ik denk dat het heel vermoeiend moet zijn en dan vooral heel slecht voor je rug !

Lees meer