Kenny Fu-Kennard

Man (33) kan niet op reis omdat zijn familienaam te “grof” is voor paspoort

Een 33-jarige Brit kan niet meer op reis naar het buitenland, omdat zijn paspoort is verlopen. Een nieuw paspoort aanvragen lukt niet omwille van zijn “onbeleefde” familienaam. De man veranderde in 2016 voor de grap zijn naam en wordt nu geconfronteerd met de gevolgen daarvan. 

Kenny Kennard, een supermarktmedewerker uit het Britse dorpje Bude, veranderde in 2016 zijn naam officieel naar Kenny Fu-Kennard. Die nieuwe naam zorgde niet voor problemen bij het aanvragen van een rijbewijs in 2016, dus toen zijn paspoort verviel maakte hij zich geen zorgen bij het aanvragen van een nieuw exemplaar onder zijn nieuwe naam. 

“Het is maar een grap”

Binnenlandse zaken wees zijn aanvraag echter tot driemaal toe af, daarbij verwijzend naar de officiële richtlijnen met betrekking tot namen. Die richtlijnen bepalen dat namen die “woede kunnen veroorzaken of aanstootgevend zijn” niet geschikt zijn om op een paspoort te staan. Onder meer het gebruik van scheldwoorden of seksuele toespelingen zijn niet toegelaten.

Kenny begrijpt niet dat zijn naam wordt geweigerd. “Ik vind het moeilijk te geloven dat de naam als iets anders dan grappig en een beetje belachelijk kan worden beschouwd. Het is maar een grap”, vertelde hij in de Britse media. “Ik ben het eens met de dienst binnenlandse zaken dat racistische of andere haatdragende namen niet te accepteren zijn. Maar ‘Fu-Kennard’ is niet beledigend.”   

Zonder geldig paspoort kan de man niet meer naar het buitenland reizen. Kenny voelt zich “een gevangene in eigen land”. Hij contacteerde zelfs een lokaal parlementslid over de kwestie, maar vond ook daar geen steun. 

Coco Kenny

Op zijn zestiende veranderde de Brit zijn naam al eens officieel naar ‘Coco Kenny’. Toen hij in het leger ging werd hem echter gevraagd om zijn naam terug te veranderen omdat ‘Coco Kenny’ te “kinderachtig” was. Toen hij na acht jaar het leger achter zich liet, besliste hij om zijn naam opnieuw te wijzigen “naar iets met een beetje plezier erin". Hij koos voor ‘Fu-Kennard’ omdat “niet iedereen die mop snapt.”

Kenny houdt vast aan zijn zelfgekozen naam en wil zich niet neerleggen bij de suggestie om zijn naam opnieuw te wijzigen. “Ik hou van Fu-Kennard.” 

22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Willem De Voeght

    Een collega van mij heet "Van Kut" met zijn achternaam. (meegekregen van zijn vader, dus niet zelf veranderd). Hij heeft er bij mijn weten nog nooit problemen mee gehad.

  • maarten anthonis

    Hij had er beter Fool -kennard van gemaakt , dat past er helemaal bij. Toch grappig dat hij er zichzelf mee beet neemt.

Lees meer