2
Screenshot Antiques Roadshow

Man kocht Rolex voor ‘amper’ 345 dollar in 1974, huidige waarde doet hem vallen van verrassing

Tijdens de Amerikaanse tv-show ‘Antiques Roadshow’ kunnen mensen van over het hele land oude spullen - soms verborgen parels - laten schatten door experts. In de aflevering van maandag wilde een veteraan van het Amerikaanse leger de waarde van een Rolex die hij 46 jaar geleden kocht, laten schatten. Zijn reactie is even onbetaalbaar.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De man kocht het horloge in 1974 voor 345 dollar, toen hij in het Amerikaanse leger zat. De waarde van het horloge - een zeer zeldzame Rolex Oyster Cosmograph Reference - lag toen hoger dan een maandsalaris. De man vertelde dat hij het kocht om er mee te gaan snorkelen, maar uiteindelijk vond hij het “te mooi” om het in het zoute water mee te nemen. Daarom stopte hij de Rolex decennialang veilig weg in een kluis.

In de tv-show krijgt hij van een expert te horen dat zijn dierbare horloge op een veiling kan verkocht voor een bedrag tussen liefst 500.000 en 700.000 dollar. De man was zo onder de indruk dat hij compleet verrast op de grond viel. De waarde ligt zo hoog omdat er zeer weinig exemplaren van te vinden zijn en omdat hij nog in perfecte staat is. Bovendien beschikte de man nog over de garantiepapieren, de originele brochure en de twee originele dozen.

Paul Newman

Bovendien werd een gelijkaardig type gedragen in de film ‘Winning’, met de beroemde Amerikaanse acteur en racer Paul Newman (1925-2008) in de hoofdrol. Newman speelt daarin een autocoureur die ervan droomt de Indianapolis 500 te winnen. Newmans Rolex Cosmograph Daytona veranderde in 2017 van eigenaar voor een recordprijs van 17,8 miljoen dollar (15,3 miljoen euro).

“Het is een absoluut fantastische vondst. Het is een van de zeldzaamste Paul Newman-modellen en ik denk niet dat er vandaag geen beter exemplaar te vinden is”, zei schatter Peter Planes in het tv-programma over het horloge van de veteraan.

2 Acteur Paul Newman met zijn Rolex Cosmograph Daytona.
Getty Acteur Paul Newman met zijn Rolex Cosmograph Daytona.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marc van cauter

    Het is hem van harte gegund !.

  • Luc Sillis

    Dat is al een enorm bedrag in die tijd.. zot!

Lees meer