NASA

Ook voor onze zon is het duidelijk Halloween

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een spookachtig beeld gedeeld van onze zon ter gelegenheid van Halloween. De foto dateert eigenlijk al van vijf jaar geleden, maar duikt nu weer op.

Het beeld toont – met een beetje verbeelding – de zon als een grijnzende uitgesneden pompoen met een licht erin en werd vastgelegd door het Solar Dynamics Observatory (SDO) van de NASA, dat al sinds februari 2010 in een baan om de zon draait.


De spookachtige ogen en grijns worden gevormd door de actieve delen van de zon, die helderder lijken doordat ze meer licht en energie uitstralen. Ze tonen de complexe magnetische velden in de atmosfeer van onze ster. De foto mengt twee soorten van ultraviolette golflengtes om zijn bijzondere effect te bekomen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer