6 Josef Köberl tijdens zijn wereldrecordpoging.
REUTERS Josef Köberl tijdens zijn wereldrecordpoging.

Oostenrijker neemt ijsbad van 2 uur, 8 minuten en verbetert wereldrecord

Een Oostenrijker heeft deze namiddag in Wenen het wereldrecord ‘Longest Duration Full Body Contact With Ice’, zeg maar ijsbaden, scherper gesteld. Josef Köberl stond tot aan de schouders in een verticaal bad vol ijsblokjes en ijswater. Het lukte hem om twee uur , acht minuten en 47 seconden in de badkuip door te brengen. 

De geslaagde wereldrecordpoging vond plaats voor het grootste treinstation van de Oostenrijkse hoofdstad. De man verklaarde achteraf dat hij met gemak nog wat langer had kunnen blijven zitten.“Ik had niet dat gedacht dat het zo goed zou gaan. Ik voel me kiplekker. Alles is oké.”

De man doet zo beter dan de Chinees Songhaou Jin die 1 uur, 53 minuten en 10 seconden in een ijsbad doorbracht. De Nederlander Wim Hof had daarvoor het wereldrecord in handen. Hij beheerste verschillende ademhalingstechnieken en kon zo 1 uur en 52 minuten ijsbaden.

Köberl is niet aan zijn proefstuk toe. In 2014 zwom hij als eerste Oostenrijker de zogenoemde Ice Mile, een zwemafstand van 1,6 kilometer bij water van amper twee graden.

6
EPA
6
EPA
6
EPA
6 Het wereldrecord is binnen.
REUTERS Het wereldrecord is binnen.
6
EPA

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Moet ferm afgekoeld zijn, denk lichaamstemperatuur rond de 30°....op die temperatuur doen ze ook hartoperaties (overbruggingen enz.....) petje af....moet in een soort trance bevinden...brr...

Lees meer