Een Oostenrijks echtpaar bestelde kleding via een Nederlandse webwinkel en ontving tot hun grote schrik 25.000 xtc-pillen.
Politiefoto Een Oostenrijks echtpaar bestelde kleding via een Nederlandse webwinkel en ontving tot hun grote schrik 25.000 xtc-pillen.

Oostenrijks echtpaar bestelt kleding uit Nederland en krijgt 25.000 xtc-pillen aan huis geleverd

Nadat een getrouwd koppel uit het Oostenrijkse Linz enkele kleren via een Nederlandse webshop bestelde, werden er pakketjes aan de deur geleverd. Tot hun verrassing zaten er in een van de dozen geen kleren, maar wel 25.000 xtc-pillen, ter waarde van ongeveer een half miljoen euro. De Oostenrijkse politie meldt vandaag dat het pakket met de pillen eigenlijk voor Schotland was bestemd.

De pakjes werden enkele maanden geleden bij het Oostenrijkse paar (58 en 59 jaar oud) bezorgd.  Bij aanname van de pakketjes van de postbode viel al op dat een ervan wel erg zwaar was. Het echtpaar schrok zich een hoedje toen bleek dat er duizenden pillen in de doos zaten. “We zaten net aan het ontbijt. Ik stond perplex toen ik de inhoud zag. Voor mij leken het duizenden steentjes’’, vertelt de vrouw aan lokale media. 

Het koppel bracht het pakket met de drugs terug naar het postkantoor. De politie werd ingeschakeld. Die heeft achterhaald dat de xtc voor een adres in Schotland bestemd was. De persoon in Schotland die de pillen had besteld, is aangehouden. Hoe het pakket in Oostenrijk terecht is gekomen, is onduidelijk. 

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eddy DESMET

    Nogal kras dat zoiets kan gebeuren ! In wat voor een verdorven wereld leven wij ?!

  • Natasja Cools

    Ik had dat niet gaan melden hoor. Gewoon lekker zelf bijhouden, verkopen en lekker van het leven gaan genieten dankzij de opbrengst. Er is niemand die dat terug komt halen hoor, want dan lopen ze tegen de lamp. Ma ja als je denkt dat je een doos steentjes gekregen hebt tja

Lees meer