Twitter

Passagier Lufthansa ziet koffer nog op tarmac staan terwijl vliegtuig vertrekt en kan ogen niet geloven

Een passagier van de Duitse vliegmaatschappij Lufthansa heeft een minder leuke ervaring gehad toen hij van München naar Manchester vloog. Toen zijn vlucht vertrok, zag hij door het raampje dat zijn koffer nog op het tarmac stond. Eenzaam en alleen. Toen hij de crew daar attent op maakte, wilde niemand hem geloven. Daarop wendde hij zich tot Twitter.

“Uhm, @lufthansa, je hebt mijn koffer op het tarmac laten staan”, tweette Karn Rateria, bij een foto van zijn achtergebleven bagage. “Ik heb het aan de crew gemeld en die antwoordde alleen dat alle bagage aan boord is. Ik ZIE mijn koffer STAAN. En we zijn aan het vertrekken zonder. Wat is dit?”

Antwoord

Het duurde niet lang eer er antwoord kwam van de luchtvaartmaatschappij. Maar het was niet het antwoord waarop de man had gehoopt. “Het spijt ons heel erg”, tweette Lufthansa. “Er was een defect aan het bagagesysteem in de luchthaven van Frankfurt. Mijn collega’s doen hun best om de bagage te lokaliseren en zo snel mogelijk na te sturen. Sam.”


Waarop Rateria repliceerde dat het gebeurd was op de luchthaven van München. (lees hieronder verder)

Lufthansa liet zich niet meer horen, maar andere Twitteraars wel. En zij kwamen niet meer bij. “Zo dichtbij, maar tegelijk zo ver weg”, maakte iemand zich vrolijk. En iemand anders probeerde het positief te zien en maakte de man erop attent dat hij niet zou hoeven te wachten aan de bagageband op een koffer die niet zou komen.

Het verhaal liep uiteindelijk wel goed af. De man tweette later dat hij zijn koffer terug had. “Bedankt aan iedereen die me een berichtje stuurde om me een hart onder de riem te steken”, klonk het. “Aan iedereen die niet kan stoppen met lachen: ik doe zo meteen mee als ik uitgepakt ben.”

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yvanka Pilzer

    Flutverhaal, de koffer lijkt erop, maar heeft een andere bovenkant. Wat niet wil zeggen dat je geen straffe stoten meemaakt... Ik ben ooit naar Almería willen vliegen met JetAirFly. Ik zat op een vliegtuig met tussenstop Murcia, maar de ticketjes naar Almería waren uitverkocht, dus ik moest eraf in Murcia. Het vliegtuig vloog verder met heel wat LEGE zitjes én met mijn koffer. Die is dan eerst terug naar Brussel gegaan, teruggekomen naar Murcia en dan met een koerier naar Almeria naar mij toe.

  • Jan Wuyts

    Ook meegemaakt op Schiphol (vlucht naar Antwerpen) koffers tot aan vliegtuig en dan terug met dat wagentje (konden er niet meer bij). De volgende dag per taxi aan huis gebracht en een mailtje van KLM met de nodige excuses… en ze hebben een bedankje terug gekregen...

Lees meer