Connor en Christian op hun eerste schooldag.
Facebook/Courtney Coko Moore Connor en Christian op hun eerste schooldag.

Schattig: jongetje troost verdrietig klasgenootje op eerste schooldag

De eerste schooldag kan een ware verschrikking zijn, zeker als je nog niemand kent. Twee jongetjes in Wichita, Kansas, hebben het internet vertederd met hun vriendschap die spontaan ontstond op die eerste lastige dag van het schooljaar.

Toen de achtjarige Christian zag dat de even oude Connor in een hoekje van de speelplaats zat te huilen, liep hij op het kind af, pakte zijn hand en ging bij hem zitten om hem te troosten. Daarna troonde hij hem mee naar de ingang van het schoolgebouw.

Christians moeder Courtney Moore zag het gebeuren nadat ze afscheid genomen had van haar zoon en eigenlijk weer naar huis wilde gaan. De vrouw maakte een foto van het hartverwarmende tafereeltje en postte die op Facebook, waarna het schattige beeld al gauw werd opgepikt door de lokale media.

Autisme

Wat het verhaal extra speciaal maakt, is dat het huilende jongetje, Connor, autisme heeft. Dat vertelt zijn moeder April Crites aan CNN. “Hij is daardoor snel onder de indruk van dingen en hij wordt snel emotioneel. Zo huilt hij wanneer er iets niet zo goed gaat, maar ook wanneer hij gelukkig is.”

De vrouw vertelt dat ze vooraf bang was dat haar zoon gepest of uitgelachen zou worden omdat hij nog niet helemaal goed spreekt, niet altijd stilzit en soms opspringt en met zijn handen zwaait. Toen ze de foto van Courtney Moore zag, kreeg ze het zelf te kwaad: ondanks al haar angsten werd haar zoon gewoon geaccepteerd.

Ontluikende vriendschap

De twee jongetjes hebben elkaar intussen helemaal gevonden: sinds de eerste schooldag hebben ze al twee keer met elkaar afgesproken om na schooltijd samen te ravotten en videogames te spelen. “Connor is zo blij dat hij een vriendje heeft”, vertelt zijn moeder. “Bij andere jongetjes kan hij nog wel eens geïrriteerd raken, maar bij Christian is dat niet zo. Hij zegt dat hij van hem houdt”, vertelt Crites. “Hij vond mij en heeft mijn hand vastgehouden en toen kreeg ik happy tears”, besluit Connor.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tony Boelen

    Zeer mooi.

  • Marijke Molenberghs

Lees meer