Therapiehond Ben Franklin met zijn buit.
Videostill Franklin Police Therapiehond Ben Franklin met zijn buit.

Schattig: therapiehond steelt speelgoed op politiebureau

Een politiebureau in de Amerikaanse staat Massachusetts heeft een dief binnen de eigen rangen op heterdaad betrapt. Het speelgoed dat het bureau verzamelt om rond de kerstdagen aan een goed doel te schenken, bleef maar verdwijnen. Uiteindelijk bleek therapiehond Ben Franklin achter de ‘diefstallen’ te zitten.

De golden retriever werd op heterdaad betrapt toen hij een pop in een mandje voorzichtig met zijn bek oppakte en naar zijn geheime verstopplek bracht, onder een bureau in een kantoor aan de andere kant van het gebouw.

Onder het bureau vonden de agenten ook het andere ‘gestolen’ speelgoed terug, onder meer een lama- en een pinguïnknuffel. De hele ‘achtervolging’ werd door een agent op video opgenomen en op de Facebookpagina van het bureau gezet:

lees verder onder de video:

“We wisten al vrij snel dat Ben achter de ‘diefstallen’ zat, want de kamer waar het speelgoed bewaard wordt, is normaal gezien altijd op slot”, zegt politieagent James Mill. “Toen Ben al het speelgoed zag, dacht hij dat het allemaal voor hem was.”

De agenten hebben de speeltjes die Ben zich toegeëigend heeft vervangen door nieuw speelgoed om weg te geven. “Hij had overal overheen gekwijld”, legt Mill uit. Of Ben zijn toegeëigende speelgoed mag houden, is onduidelijk.

Populair

Ben Franklin is een therapiehond die door de politie wordt ingezet om mensen te troosten. Hij gaat op bezoek bij scholen en brengt veel tijd door met kinderen die zich in een crisissituatie bevinden. “Hij is zeer populair”, besluit Mill. “Als Ben ergens binnenloopt, is het alsof de zon begint te schijnen.”

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Cyrano de Bergerac

    Die voorliefde voor speelgoedjes heeft hij natuurlijk van de kinderen geleerd,die hij heeft getroost :-)

  • Dick van Aggelen

    Wat een leuke hond.

Lees meer