4 De bijzondere puppy kreeg de naam Narwhal. Dat is een tandwalvis die gekenmerkt wordt door een lange slagtand.
BSRagency BSR Agency De bijzondere puppy kreeg de naam Narwhal. Dat is een tandwalvis die gekenmerkt wordt door een lange slagtand.

Schattige puppy met ‘staartje’ op voorhoofd vindt warme thuis: “We zijn stapelverliefd op hem geworden”

De schattige puppy met het zogenaamde ‘staartje’ op zijn voorhoofd heeft een warme thuis gevonden. De uitbaatster van het dierenopvangcentrum in Missouri waar hij inmiddels een kleine maand vertoeft, zal zich over hem blijven ontfermen. “Het was de enige manier om te voorkomen dat er misbruik van hem gemaakt zou worden”, stelt Rochelle Steffen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het hondje, dat maar nipt van de vrieskou gered werd, veroverde dankzij zijn opvallend uiterlijk prompt duizenden harten. Het bizarre uitsteeksel bleek na onderzoek een gril van de natuur te zijn, totaal onschadelijk dus.

Opvangcentrum Mac’s Mission werd na de wereldwijde media-aandacht overspoeld met aanvragen om voor de viervoeter te zorgen. “Soms werden er ook enorme bedragen geboden en dat maakte mij ongerust”, vertelt Steffen. “Er waren zelfs mensen die onaangekondigd voor de deur stonden en doodsbedreigingen uitten. We vreesden voor zijn veiligheid en lieten hem geen moment meer alleen. Langzaamaan groeide het besef dat hij beter hier zou blijven, zo wist ik tenminste zeker dat hij een gelukkig leven zou krijgen.”

4 Rochelle Steffen zal Narwhal blijven verzorgen.
AP Rochelle Steffen zal Narwhal blijven verzorgen.

De ‘eenhoornpuppy’ zal nu actief ingeschakeld worden om mishandelde en gewonde honden troost te bieden. “Het was niet mijn bedoeling om hem te houden, maar Narwhal is voor ons een geschenk uit de hemel. We zijn allemaal stapelverliefd op hem geworden. Op lange termijn zouden we hem willen inschakelen als therapiehond, zodat hij zijn magie kan laten werken in scholen en bejaardentehuizen.”

Negen jaar geleden startte het opvangcentrum met de adoptie van Mac de pitbull. Nu lijkt de opvolging een feit. “Anders zijn is fantastisch, dat is de boodschap die we willen meegeven.”

4
BSRagency BSR Agency

De fans van Narwhal zijn door het dolle heen, want zo zullen ze zijn evolutie kunnen blijven volgen. “Mijn gebeden zijn aanhoord. Ik was bang dat hij niet de allerbeste thuis zou krijgen, maar dat is nu toch gebeurd”, klinkt het. Of nog: “Mijn dag kan niet meer stuk. Hij zal een schitterend leven hebben met Mac en al de andere dieren in zijn buurt.”

4
BSRagency BSR Agency

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nancy De Cloedt

    Het beestje Is kerngezond en heeft de gepaste naam,ik zou die hier nog willen terugzien als hij ouder is of hem kunnen volgen op You tube. Die gaat met de nieuwe thuis mooie feestdagen tegemoet. Veel succes en een goede gezondheid

  • carmen Van de casteele

    Hij zal ook nog andere hondjes kunnen blij maken en veel vreugde in zorgcentra kunnen geven. Het zal alleen geen gelukkig hondje zijn, hij heeft ook nog een doelstelling. Heel verstandige beslissing genomen in het voordeel van het hondje. Zo zouden er meer mensen op aarde moeten zijn!

Lees meer