Druiven op oudejaar
Shutterstock Druiven op oudejaar

Spaans bejaardendorp heeft 2020 al feestelijk ingezet

Voor de zowat dertig inwoners van het Spaanse dorpje Villar de Corneja is 2020 een halve dag vroeger begonnen. De meeste dorpelingen zijn ouder dan 80 en willen niet tot middernacht wakker blijven om de jaarwisseling te vieren. 

De vervroegde nieuwjaarwensen in Villar de Corneja zijn een traditie. Zowat vijftien jaar geleden beslisten de dorpsbewoners voor het eerst om het glas op het nieuwe jaar al te heffen tijdens de laatste middag van het oude jaar. Intussen lokt het nieuwjaarsfeest op klaarlichte dag heel wat kijklustigen van buiten het dorp. 

Zij vierden om 12.00 uur 's middags samen met de bejaarde bewoners Nieuwjaar door - geheel volgens de Spaanse traditie - twaalf druiven te eten tijdens de twaalf slagen van de klokkentoren. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rosita Bun

    Super❤

  • Hilde Peeters

    Prachtig ik zou het ook doen na een dag hard werken haal ik middernacht ook nooit

Lees meer