SPOILER ALERT: zo tovert Nicholas kaart in stuk fruit

Nicholas sloeg gisteravond in 'Van Gils & Gasten' zowel de tafelgasten als het publiek met verstomming met zijn knappe goocheltruc. Heel Vlaanderen vraagt zich ondertussen af hoe de goochelaar een kaart in een appel toverde. Omdat jullie zo nieuwsgierig zijn, onthullen wij uitzonderlijk hoe Nicholas te werk ging. Wat heb je nodig: twee exact dezelfde kaarten, een appel en secondelijm.

Stap 1: prepareer de appel

Nicholas laat uitschijnen dat hij de truc met een willekeurig stuk fruit doet, maar niets is minder waar. Wanneer Frank Deboosere de fruitschaal gaat halen, weet de goochelaar al welk stuk fruit hij zal gebruiken. Kijk hoe subtiel Nicholas de schaal een kwartslag draait, zodat Lieven Van Gils het juiste stuk fruit neemt.

3
Eén

Waarom moest Van Gils nu juist die appel uit de schaal plukken? Wel, omdat Nicholas op voorhand een stukje van een ruiten 9 in de appel had gestopt.

Hoe stop je een stukje kaart in een appel zonder de appel te schenden? Haal gewoon voorzichtig het steeltje van de appel, duw een klein gaatje in de appel en schuif er het stukje kaart in. Kleef nadien met secondelijm het steeltje terug op de appel en klaar is kees.

Stap 2: hou een tweede ruiten 9 bij de hand

Nicholas laat Frank Deboosere een kaart kiezen, maar eigenlijk heeft Nicholas al lang die keuze gemaakt. Met een handigheidje laat Nicholas de ruiten 9 tevoorschijn komen, een kaart waarvan hij een dubbel achter de hand houdt.

Nicholas had voor zijn truc al een hoekje van die tweede ruiten 9 gescheurd en in de appel gestopt. Wanneer hij een hoekje van de 'gekozen kaart' scheurt en de kaart aan Saartje Vandendriessche geeft, overhandigt hij eigenlijk de oorspronkelijke kaart. Saartje heeft dus de kaart in handen, waarvan het hoekje al in de appel zit.

3
Eén

Stap 3: laat iemand de appel opensnijden

Geef een mes aan een toeschouwer en laat die de appel voorzichtig opensnijden. Laat hem of haar het hoekje uit de appel halen en geniet van de verbaasde blikken.

In het onderstaande filmpje wordt de truc nauwkeurig uitgelegd, weliswaar met een citroen.

3
Eén

Lees meer