Britse tiener is haar moeder te slim af en omzeilt haar Twitterverbod via een slimme koelkast.
rv Britse tiener is haar moeder te slim af en omzeilt haar Twitterverbod via een slimme koelkast.

Tiener met hardnekkige Twitterverslaving omzeilt verbod met...slimme koelkast

Een 15-jarige Britse Twitteraar die gedwongen al haar elektronica moest inleveren vanwege haar hardnekkige Twitterverslaving vond een slimme manier om haar straf te omzeilen. Ze begon gewoon stiekem te tweeten via een slimme koelkast.

Het twitteren vanaf de koelkast werd de noodoplossing na een groot conflict tussen het meisje en haar moeder. Het begon namelijk toen dochterlief een brand veroorzaakte door te twitteren tijdens het koken. Haar telefoon werd vervolgens afgepakt.

Een zee van creatieve oplossingen volgde. Zo gebruikte ze eerst een spelcomputer om aan haar Twitter-tijd te komen. Toen dat sinistere plan eenmaal ontdekt werd door haar moeder, werd de slimme koelkast in de keuken de volgende optie. Dat bakbeest heeft een scherm met volledige toegang tot het internet: een computer in de koelkast dus. Tweets worden zelfs gesigneerd met ‘verstuurd vanaf de koelkast’.

#FreeDorothy

De tweet ging viraal en de Britse krant The Guardian zocht het meisje Dorothy, die niet met achternaam in de krant wil, op. Dat doet ze overigens via de iPad van een neef, omdat haar telefoon nog altijd achter slot en grendel ligt. Ze legde uit doodsbang te zijn voor de straf, want ze verveelt zich al een zomer lang. “Twitter doodt de tijd voor me.”

De reacties zijn in ieder geval vermakelijk. Zo wordt Dorothy door Twitter zelfs een ‘icoon’ genoemd en springt fabrikant LG, de maker van de slimme koelkast, handig in met de hashtag #FreeDorothy.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • peter VAN MOL

    "een icoon"??? Een zielig figuurtje dat totaal geen voeling meer heeft met de echte leefwereld...dringend hulp nodig en vooral kordate verder actie van de ouders....

  • Victor Munster

    Zielige vertoning en hoog tijd voor een kordate ingreep. Die moeder doet haar best, maar alleen gaat ze het niet redden. Alleen professionele hulp kan hier nog een oplossing bieden.

Lees meer