Getty Images/iStockphoto

Tiental Finse soldaten in ziekenhuis beland door rendier

Ongewoon ongeval in het noorden van Finland: een rendier dat op een militair oefenterrein ronddwaalde, heeft een botsing tussen pantservoertuigen veroorzaakt. Een tiental soldaten moest daardoor naar het ziekenhuis worden afgevoerd, zo heeft het Finse leger zelf bekendgemaakt.

Het ongeval vond gisteren plaats in Lapland. "Een gepantserd transportvoertuig reed op het voorliggende voertuig in, nadat het uitgeweken was om het rendier te ontwijken", legde de brigade van Kainuu in een mededeling uit.

In de twee voertuigen zaten 28 mensen op het ogenblik van het ongeval. Twaalf van hen werden in het ziekenhuis opgenomen, van wie er vijf een dag later nog steeds onder observatie in het ziekenhuis verbleven.

340.000 rendieren

Fins Lapland heeft tot 340.000 rendieren op zijn grondgebied die een gevaar vormen voor bestuurders, vooral omdat ze niet bang zijn van gemotoriseerde voertuigen. Deze hertachtigen leggen grote afstanden af om voedsel te vinden, zonder dat ze zich daarbij bekommeren om het autoverkeer. Dat is overigens toegenomen door het toerisme.

In het begin van de winter, wanneer de dagen korter worden, kunnen volgens het Finse agentschap voor verkeersveiligheid tot twintig rendieren per dag betrokken zijn bij botsingen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer