2 Touché.
Toyota, Belga Touché.

Toyota prikt terug naar Weyts met paginagrote advertentie: “De nieuwe Toyota Corolla. Minder uitstoot, meer standing”

De opvallende uitspraak van N-VA-kopstuk Ben Weyts, die vorige week had laten verstaan dat hij als minister moet beschikken over een wagen met “enige standing” - en dus best niet over een auto van het type Toyota ‘Corollo’ (sic) - is ook de automaker zelf niet ontgaan. In een paginagrote advertentie in onze krant steekt Toyota terug. 

En of de minister van Onderwijs kop van Jut was op sociale media na zijn uitspraak in het Vlaams Parlement, naar aanleiding van een vraag over het wagenpark van de Vlaamse ministers.

Zelfspot

De commotie wel begrijpend, zorgde Weyts afgelopen weekend op Aalst Carnaval voor de nodige zelfspot, door verkleed te komen als garagist van Toyota. “Aalst Carnaval, dat is lachen met jezelf, dus vond ik dit een gepaste outfit”, lachte de minister.

Nu maakt Toyota de cirkel rond, door in zijn reclamestrategie handig in te spelen op het voorval. “De nieuwe Toyota Corolla*. Minder uitstoot, meer standing”, zo klinkt het in een advertentie. Met als bijschrift: “*Ook wel bekend als Toyota Corollo.”

Lees ook: “Belachelijk en wereldvreemd”: Toyota-fans geven tegengas na ‘Corollo’-uitspraak van Ben Weyts (N-VA) (+)

2 Onder meer in onze krant verscheen de advertentie vandaag.
Het Laatste Nieuws Onder meer in onze krant verscheen de advertentie vandaag.

Bekijk ook: Ben Weyts komt naar Aalst Carnaval als Toyota-garagist

61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    Als je Weyts bezig ziet , dan moet je toch gaan beseffen dat het IQ van sommige van die graaiers niet hoger is dan dat van een schildpad .

  • Toran Korshnah

    Ik denk dat het jaar van Toyota op advertentievlak niet meer stuk kan in Belgie...

Lees meer