Rob Kenney legt uit hoe je het oliepeil van de auto controleert.
Screenshot YouTube Dad, how do I? Rob Kenney legt uit hoe je het oliepeil van de auto controleert.

Vader grote hit met instructiefilmpjes: 1,4 miljoen abonnees op YouTube binnen anderhalve maand

Het ontstoppen van een gootsteen, een autoband verwisselen of een boekenplank aan de muur hangen: allemaal klusjes waar we in dit corona-tijdperk nét wat meer mee bezig zijn. De Amerikaanse Rob Kenney vertelt op YouTube stap voor stap hoe je deze karweitjes aanpakt en is daarmee razend populair. 

Kenney zette het YouTube-kanaal ‘Dad, How do I? anderhalve maand geleden op. Deze week gaat de Amerikaan viral met zijn uitlegfilmpjes. Inmiddels volgen 1,39 miljoen mensen de filmpjes van Kenney en dat aantal loopt in hoog tempo op. 

Uitlegvideo's 

Met het YouTube-kanaal wil Kenney kinderen die opgroeien zonder ouders helpen met bepaalde basisklusjes. Hij geeft tips aan de kijkers over hoe je deze taken het makkelijkst uit kan voeren. De Amerikaan weet hoe het is om op te groeien zonder ouders. Zijn moeder was een alcoholiste en zijn vader verliet hem op zijn dertiende. Door de coronacrisis heeft de Amerikaan nu genoeg tijd om de filmpjes te maken, te meer omdat zijn eigen kinderen inmiddels het huis uit zijn.  Zijn initiatief valt duidelijk in de smaak. 

Aan het snel aantal stijgende abonnees te zien, hebben veel mensen behoefte aan de instructievideo's. Honderdduizenden mensen bekijken bijvoorbeeld hoe je een stropdas knoopt of hoe je de wc ontstopt. De kijkers sturen klusvragen op en aan de hand daarvan maakt Kenney een uitlegvideo. 

Reacties

De enorm grote groep volgers overvalt de Amerikaan nogal. Gisteren plaatste hij een video om iedereen te bedanken voor de vele reacties. Hij vindt het fantastisch dat zoveel mensen iets hebben aan zijn filmpjes in deze tijd. 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vincent Maesschalck

    Als je wilt weten hoeveel die mens verdient daaraan of andere youtubers google socialblade die hebben een schatting tussen 2 getallen en daar moet je ongeveer het midden pakken en dat is hoeveel ze verdienen in dit geval is dat deze maand ongeveer 8000 usd.

  • Yvan Lissens

    Pietje Huysentryut overdrijft, met uitzondering van de hele grote YouTube-sterren, maar ik ken een aantal mensen die er goed hun brood mee verdienen. Het is echter niet zo eenvoudig meer. YT heeft ondertussen de teugels zo hard aangetrokken dat zelfs doorwinterde YouTubers soms geen geld ontvangen omdat hun filmpje de ene of andere regel heeft overtreden. Als het lukt dan kan het lucratief zijn, maar er zijn nooit garanties.

Lees meer