YouTube

VIDEO. Man (72) ontdekt dankzij webcam wie zijn tuinhuis steeds opruimt: een muis

Een 72-jarige Brit die aan zijn mentale gezondheid begon te twijfelen omdat er ’s nachts steeds maar weer spullen van plaats veranderden in zijn tuinhuis, heeft dankzij een webcam ontdekt wat er aan de hand was. En het was geen geest.

De vijzen, moeren en het ander klein gereedschap van Stephen Mckears bleken trouwens niet lukraak van plaats te veranderen, maar mooi weggeborgen te worden in een doos.

Bij wijze van test haalde de man op een dag alle spullen uit de doos en verspreidde hij ze over zijn werkbank. En inderdaad, de volgende morgen bleek alles weer netjes opgeborgen te zijn.


Mckears riep daarop de hulp in van een buurman – Rodney Holbrook – en de twee mannen besloten om een wildcamera te plaatsen in het tuinhuis. Holbrook is een natuurfotograaf en had ervaring met het toestel. Ze waren echter niet voorbereid op wat ze op de beelden zagen.


De ‘geest’ in het tuinhuis bleek een schattige muis te zijn. Op de camerabeelden zagen de twee mannen hoe het diertje alle spulletjes van de man netjes in de opbergdoos legde. En daarbij droeg het zelfs gereedschap dat bijna twee keer zo groot was als het dier zelf. “Het zwaarste waren het uiteinde van een tuinslang en de ketting van een elektrische boor”, klinkt het.

Het diertje bleek vooral te ‘poetsen’ tussen middernacht en 2.30 uur ’s morgens en is intussen al bijna een maand actief. “Ik heb al muizen gezien die objecten verplaatsen om een nestje te bouwen, maar nooit metalen objecten”, zegt hij nog. “Dit is heel bijzonder.”

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • carmen Van de casteele

    Je ziet dat elk diertje z'n nut kan hebben. Beloon het diertje maar met lekkere kaas, want het levert super werk, en dit tijdens de nacht terwijl iedereen lekker slaapt.

  • Gerd Peeters

    Dat hij die muis maar goed beloont, zo'n handig hulpje.

Lees meer