.
rv .

We spelen UNO al de hele tijd verkeerd: deze regel verandert álles

Wellicht heb je al ontelbare keren het kaartspel UNO gespeeld, maar heb je de spelregels ooit al volledig doorgenomen? Een Amerikaanse vrouw besloot dat eindelijk eens te doen en kwam tot een verrassende vaststelling: je mag niet zomaar de beruchte ‘+4’-kaart gebruiken.

LaToya McCaskill Stallings besloot om eindelijk eens de spelregels van UNO door te nemen en botste op een regel die het hele spel verandert. “Het heeft me 35 jaar op deze aarde gekost om te beseffen dat ik UNO verkeerd speel”, schrijft LaToya op Facebook. Blijkbaar mag je niet zomaar de ‘+4’-kaart neerleggen.

Met de ‘+4’-kaart, de beruchte kaart die al veel vriendschappen heeft kapotgemaakt, smeer je jouw tegenspeler vier extra kaarten aan. Maar in de spelregels staat dat je die kaart enkel mag leggen als je geen enkele andere kaart kan leggen. En als je iemand betrapt die die regel in de wind slaat, dan moet die zélf vier kaarten trekken.

UNO zal nooit meer hetzelfde zijn vanaf nu. Dat belooft voor het volgende familiefeest.

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Julie Vantomme

    Je mag zelf kiezen hoe je dat spel speelt zo lang dat de rest het ook maar goed vind!!!

  • Sonja Leysen

    Ik speel dat zo goed lezen he!!!

Lees meer