4
Facebook

Wonderlijke beelden: camera aan deurbel filmt hoe vrouw bevalt op parking van ziekenhuis

Dat heet dan een fractie te laat komen: Susan Anderson haastte zich naar een ziekenhuis in Florida om te bevallen, maar op de parking haalde Moeder Natuur de bovenhand. Baby Julia kwam uiteindelijk ter wereld met de deskundige hulp van een vroedvrouw, die naar buiten gerend was. De wonderlijke beelden werden gefilmd via een camera die aan de deurbel hangt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Nee, Julia wilde echt niet langer wachten. En dus moest Susan net voor de inkom van het ziekenhuis voorover gebogen gaan staan. Haar echtgenoot Joseph bood mentale steun, twee agenten hielden vanop afstand een oogje in het zeil. Gelukkig floepte het kleintje bijzonder snel in de handen van vroedvrouw Sandra Lovaina.

4 De niet alledaagse bevalling leverde een wolk van een baby op.
WPLG De niet alledaagse bevalling leverde een wolk van een baby op.

In feite was het de bedoeling om onder water te bevallen. “Maar in de auto was ik al begonnen met persen. Ik vreesde toen al dat ik niet tijdig in het bevallingsbad zou raken”, vertelt Anderson voor de camera van de lokale nieuwszender WPLG.

4 De eerste dochter van Susan was in hetzelfde ziekenhuis ter wereld gekomen. Toen was ze wél op tijd.
WPLG De eerste dochter van Susan was in hetzelfde ziekenhuis ter wereld gekomen. Toen was ze wél op tijd.

Ook voor vroedvrouw Lovaina was het een bijzondere ervaring. “Ik heb al enkele gekke bevallingen meegemaakt, maar deze spant toch de kroon. Soms gaat het razendsnel en dan moet je handelen op automatische piloot. Maar geen nood, ik sta altijd paraat met mijn handschoenen.”

4 Ook voor vroedvrouw Sandra Lovaina werd het een bevalling om nooit meer te vergeten.
WPLG Ook voor vroedvrouw Sandra Lovaina werd het een bevalling om nooit meer te vergeten.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Den Beste

    Pascal De Groote, jouw reactie is die van een lompe, onbenullige boerenlul. Geen enkele “echte man” spreekt zo denigrerend over een vrouw en een bevalling. Alhoewel het de meest natuurlijke zaak ter wereld is en het zeker niet altijd zo melodrama’s het is als vaak in een film getoond, is het toch een feit dat je een 3 tal kilo uit je lijf moet persen door een te nauwe opening. Dagelijks zijn er nog vrouwen en kinderen die sterven bij de bevalling. Ook in ons land.

  • marie therese claes

    Aan de mannen hier onder die commentaar geven , denkt ge nu echt dat het altijd zo gemakkelijk gaat er zijn nog altijd dagelijks vrouwen die er in blijven spijtig dat de vader niet kan voelen wat een moeder moet doorstaan ,ze zouden dan wel anders piepen

Lees meer