Een fles Screaming Eagle deed het gezelschap de das om.
kos Een fles Screaming Eagle deed het gezelschap de das om.

Zonder bril op restaurant: fles van 37,50 dollar kost er 3.750

Een etentje met vrienden in een restaurant in New Jersey is ene Joe Lentini zuur opgebroken. Hij bestelde een fles wijn in de volle overtuiging dat die 37,50 dollar (30 euro) kostte. In werkelijkheid stond er 3.750 dollar (3.000 euro) op de kaart. Meneer Lentini was zijn bril thuis vergeten...

De man trakteerde twee vrienden in het Borgata Hotel Casino & Spa in Atlantic City. Het gezelschap bestelde z'n maaltijd en Joe Lentini vroeg de dienster welke wijn ze hierbij zou aanraden. "Ze toonde een fles en ik vroeg hoeveel die kostte. 'Zevenendertig-vijftig', antwoordde ze", doet hij het verhaal. "Ik weet niks van wijn en had m'n bril niet bij. Maar 37,50 leek me schappelijk".

Aan het gezellige etentje kwam een abrupt einde toen de rekening werd gepresenteerd. De fles Screaming Eagle Oakville uit 2011 bleek immers 3.750 dollar te zijn geprijsd.

Collectieve hartaanval
"We kregen als het ware een collectieve hartaanval", zegt Don Chin, een van de gasten van meneer Lentini. "We probeerden de dienster en vervolgens de manager te overtuigen van het misverstand en iets van de prijs af te dingen. We kregen te horen dat 2.200 dollar (1.775 euro) de laagst mogelijke prijs was. We hebben dan maar besloten om de rekening onder ons drieën te verdelen".

"En weet je wat?", besluit de arme Joe Lentini. "Het was niet eens zo'n lekkere wijn. Hij was goed, dat wel, maar niet om van achterover te vallen". Niet zoals de rekening, dus.

Lees meer