2 Een gebakje bestellen bij Cafe & Konditorei Rothe gebeurt iets anders dan voorheen.
Facebook Een gebakje bestellen bij Cafe & Konditorei Rothe gebeurt iets anders dan voorheen.

Horecazaken worden ‘creatief’ om afstand tussen klanten te bewaren

Anderhalve meter afstand bewaren tussen klanten, hoe lukt dat in de praktijk? De uitbaatster van een café in het Duitse dorp Schwerin heeft alvast een ‘creatieve’ oplossing gevonden. Op haar terras dragen de gasten voortaan een hoedje van zwemnoodles.

Sinds vorig weekend mocht de horeca in Duitsland onder strenge voorwaarden weer open. Jacqueline Rothe pakte haar zaak alvast grondig aan: van de 56 tafeltjes blijven er nu nog 20 over.

Maar ze had -tot groot jolijt van haar trouw cliënteel- nog een stevige verrassing in petto. “Die hoedjes zijn de perfecte manier om afstand te houden van elkaar. En het is nog grappig ook, iedereen heeft er goed mee gelachen”, aldus Jacqueline.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In Amerika duiken dan weer enkele restaurants op die pas- en opblaaspoppen inschakelen. Zo moeten hun klanten de indruk krijgen dat alle tafeltjes bezet zijn. “Maar het ziet er toch vooral griezelig uit”, oordelen toevallige passanten.

2 Een blik in restaurant The Open Hearth in Greenville: opblaaspoppen moeten de indruk wekken dat de zaak volzet is.
RV Een blik in restaurant The Open Hearth in Greenville: opblaaspoppen moeten de indruk wekken dat de zaak volzet is.

Lees ook:

Deze Italiaan bedenkt creatieve manier om niet besmet te raken met het coronavirus

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • John Rogers

    het is grappig maar ik zou zo iets nooit op mijn hoofdt zetten.minder klanten betekend ook minder inkomsten ik denk dat de meeste cafes blij zijn dat ze terug mogen gaan werken. maar er zullen meer cafes hun deuren sluiten met jammer genoeg meer werklozen.is het niet genoeg dat personeel mondmaskers dragen en handschoenen en alles ontsmetten na elke client.laat cafes terug open op de manier van voor de corona.

  • Marinka Debaveye

    Onze klanten zijn oudere mensen, wij zijn soms de enige met wie ze praten op een hele dag! Dus aan al diegenen die vinden dat ze zonder horeca kunnen, denk misschien ook eens aan deze mensen!

Lees meer