(archieffoto)
BELGA (archieffoto)

Huur niet betaald? Huisbaas verwijdert ramen en deuren

Of het tussen de huurders van een pand in de noordoostelijke Franse plaats Lignières en hun huisbaas nog goed komt, duven we ernstig te betwijfelen.

Huurders Pascal en Nicole Vermeulen (50 en 53 jaar) liggen al jaren overhoop met de eigenaar. Aanleiding is de slechte staat van de woonst. Het Franse woningcontroleorgaan CAF kwam al ter plaatse en stelde vast dat het ongezond leven is in het huis.  De septische tank is en blijft defect waardoor er al uitwerpselen in de douchecabine terechtkwamen. “De eigenaar weigert in te grijpen”, verklaart Nicole aan RTL France.

Het echtpaar maakte al eerder hun grieven aan hun huisbaas duidelijk, maar die is allesbehalve inschikkelijk. Hij deinst er niet voor terug om het koppel van tijd tot tijd zonder elektriciteit te zetten. Voor het kopppel was daarmee de maat vol: voortaan kan de huisbaas fluiten naar zijn geld. De huur komt neer op 500 euro/maand.

Een reactie bleef niet uit. Als drastische tegenmaatregel voor de huurachterstand heeft de huisbaas alle deuren en ramen uit de woonst laten weghalen. Pascal en Nicole proberen zich te behelpen met groot stuk karton dat dienst doet als toegangsdeur. De vijftigers hebben doeken voor de ramen gehangen. ‘s Nachts daalt de temperatuur in de omgeving tot zes graden. Het plaatselijke gemeentebestuur kan niet tussenbeide komen. Verschillende tv-zenders probeerden de eigenaar in kwestie te bereiken, maar die hult zich in stilzwijgen.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • FRANK WILLEMS

    Heb ooit geweten een illegaal wilde niet verhuizen van de zolder verdieping ... het dak werd er afgehaald .

  • Mike Dec

    Niet correct van verhuurder.. Huisjesmelkerij.. En ook de huurder moet huur blijven betalen ondanks alles.. Een contract dient nageleefd te worden!

Lees meer