2
NYC Department of Buildings

Huurders kunnen niet rechtstaan in illegale mini-appartementen New York

Een appartement in het New Yorkse stadsdeel Manhattan is illegaal verbouwd tot elf mini-flats waar de huurders niet rechtop konden staan. Zij moesten zich op hun knieën voortbewegen, anders raakten ze het plafond van nog geen 140 centimeter ‘hoog’. Het appartement is verzegeld.

Vrijgegegeven foto’s van het New Yorkse Department of Buildings lijken zo te komen uit de film ‘Being John Malkovich’ waar een scène zich afspeelt op de 7,5e verdieping.

Eigenaar Xue Ping Ni herschiep zijn appartment van 59 vierkante meter in elf verschillende kamertjes zonder ramen. Zo ontstond een duplex waarin hij zijn huurders op twee ‘verdiepingen’ kon onderbrengen. De maandelijkse huur bedroeg 600 dollar (540 euro), een koopje in Manhattan.

De autoriteiten vonden meteen een waslijst aan veiligheidsinbreuken en verzegelden Ni’s pand. De huurders zijn door het Amerikaanse Rode Kruis ondergebracht in opvanglocaties.  Xue Ping Ni moet 144.000 dollar (bijna 130.000 euro) aan boetes betalen. 

2 Scène uit 'Being John Malkovich'.
rv Scène uit 'Being John Malkovich'.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joeri Geens

    aziaten zijn geen grote mensen hé, mss waren die op het kleinere volk afgestemd? ziet er wel lollig uit

  • peter colson

    Hebben de huurders een huurcontract getekend nog voor ze die "appartementen" hadden bezocht? Dan zijn ze er nog zotter dan hier. meer dan 600 euro voor een kruipkelder van enkele vierkante meters

Lees meer